Predstavitve

Prišel in prepričal

Volvo XC40: slovenska predpremiera

Zaenkrat še ne vemo ali bo tudi zmagal, je pa v tem trenutku zagotovo eden najbolj prepričljivih športnih terencev višjega cenovnega razreda. Ljubljano je za 80 ur v sklopu Meseca oblikovanja predpremierno obiskal novi Volvo XC40.

Volvo XC40 je v Ljubljano prišel nedolgo po razkritju v Milanu, tudi pri nas pa so ga pri zastopniku znamke neposredno povezali z dogodkom, posvečenim oblikovanju. V kratkih 80 urah si ga je nedvomno ogledalo veliko radovednežev, najprej v okviru večerne prireditve, kasneje v družbi novinarjev, nenazadnje pa se je za obisk Mesta oblikovanja odločilo kar nekaj potencialnih kupcev, ki so si želeli v živo ogledali najmanjšega športnega terenca švedskega proizvajalca, preden bi se odločili za morebitni nakup.

Povezava z oblikovanjem dodatno poudarja dejstvo, da je po zatrjevanju znamke XC40 oblikovan okrog svojih (bodočih) uporabnikov, torej z namenom, da se prilagodi njihovim življenjem in vsakodnevnim potrebam. Poleg tega je še bistveno bolj svež in igriv, kar daje vedeti, da znamka išče pristop k novim kupcev.

Prvi na novi arhitekturi

Volvo XC40 (11)Že na prvi pogled je bilo jasno, da XC40 ne odstopa bistveno od koncepta 40.1, s katerim je znamka najavila prihod modelov na novi arhitekturi za kompaktne avtomobile CMA (Compact Modular Architecture). Prav nova zasnova ga tudi opazno odmika od večjih modelov XC60 in XC90, s katerimi si sicer deli precej oblikovnih elementov in naprednih tehnologij, a je v primerjavi z njima bistveno bolj igriv. Zaradi manjše osnove in kompaktnih zunanjih dimenzij so pri njem uporabili povsem drugačen koncept za shranjevanje predmetov v notranjosti avtomobila, saj je bila potrebna še večja učinkovitost izrabe razpoložljivega prostora.

Varnost v ospredju

Verjetno je ena prvih asociacij uporabnikov ob omembi znamke Volvo prav varnost. Novi XC40 v tem ne odstopa od večjih družinskih članov, saj bo na račun konstrukcije, uporabljenih materialov in varnostno-asistenčnih tehnologij na tem področju zagotavljal mirno vožnjo in razbremenitev voznikov.

Na voljo za naročanje

Proizvodnja Volva XC40 poteka od meseca novembra v belgijskem obratu Gent, tudi pri nas pa ga lahko pričakujemo že v začetku naslednjega leta.

Volvo XC40 (4)Najprej bo na voljo z dvema motorjema – dizelskim D4 (140 kW190 KM) in bencinskim T5 (182 kW/247 KM), ki se jima bodo kasneje pridružili še drugi pogonski sklopi, med drugim tudi priključni hibrid in tudi povsem električna različica.

Znane so tudi že prve cene za slovenski trg, XC40Momentum (z vključenima paketoma Business in Light) z dizelskim motorjem D4, samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom bo stal 39.990 evrov, medtem ko bo paket opreme Kinetic (z dodanimi paketi Versatility, Winter in Business) z dizelskim motorjem D3 na voljo že za 31.990 evrov. Pri zastopniku pa želijo ob tem slovenskim kupcem čim prej ponuditi tudi razširjene storitve Care by Volvo in Volvo on Call. Prva vozila bodo prišla k nam že v začetku naslednjega leta.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Prišel in prepričal"


10 meseci 3 dni nazaj

Itak da je kul (saj je volvo!) – samo zadnji stebriček s tisto pretirano diagonalo je za moj okus mimo…

mrtwelvetrees
11 meseci 3 dni nazaj

Res je lep.

JG2
11 meseci 3 dni nazaj

Lepotec, meni eno številko premajhen ampak za nežnejši spol je pa “best buy”

 
Eden za posel, drugi za zabavo
Še bolj oster