Novice

Evropski vozniki z električnimi avtomobili prevozijo več kot s klasičnimi pogoni

Na podlagi rezultatov raziskave, ki jo je za Nissan opravil OnePoll, naj bi lastniki baterijsko-električnih avtomobilov letno prevozili v povprečju 630 km več kot tisti, ki vozijo avtomobile z motorjem na notranje zgorevanje.

V analizo je bilo vključenih 7.000 voznikov iz Velike Britanije, Francije, Nemčije, Nizozemske, Španije, Italije in nordijskih držav (Norveške, Švedske in Danske), ki so preko spleta posredovali svoje odgovore raziskovalcem med 29. januarjem in 23. februarjem letošnjega leta. Njihovi odgovori so pokazali, da so lastniki električnih avtomobilov v obdobju pred omejitvami zaradi pandemije koronavirusa (2020) letno v povprečju prevozili več kot 14.200 km, medtem ko so lastniki vozil s klasičnim pogonom motorja z notranjim zgorevanjem v enakem obdobju povprečno naredili 13.600 km.

Seveda je Nissanova raziskava namenjena tako analizi navad njihovih potrošnikov, kot tudi zbiranju pozitivnih vtisov lastnikov (znamkinih) električnih vozil. Električna vožnja naj ne bi bila le pametna trajnostno naravnana izbira, temveč tudi zabavna, vznemirljiva in priročna. Hkrati pa naj bi se s številom uporabnikov električnih vozil postopoma zmanjšala skrb glede dosega v vožnji.

Pa še nekaj zanimivosti: v povprečju naj bi se med vprašanimi uporabniki električnih vozil letno največ vozili v Italiji (več kot 15.000 km), tesno pa so jim sledili na Nizozemskem (14.800 km). Več kot dve tretjini voznikov električnih avtomobilov naj bi bilo zadovoljnih z obstoječo polnilno infrastrukturo, malo manj kot četrtina pa meni, da je na tem področju največ prav mitov glede nezadostne opremljenosti s polnilnicami. Na drugi strani skoraj polovica voznikov avtomobilov z motorjem z notranjim zgorevanjem meni, da je glavna prednost bencinskih in dizelskih vozil prav v daljšem dosegu z enim polnjenjem. Kot razlog za vztrajanje pri klasičnem pogonu pa trije izmed desetih, ki se verjetno ne bi odločili za nakup električnega avtomobila, navajajo premajhen doseg z enim polnjenjem. Pri analizi dejavnikov, ki bi lahko povzročili premik k večji razširjenosti električnega pogona, se jih je 38 % odločilo za daljši doseg, 32 % za bolj enostavno polnjenje in 30 % za boljšo polnilno infrastrukturo.

Avtomobilizem.com (Vir: Nissan. Foto: Nissan, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Gorivne celice kmalu v lahkih gospodarskih vozilih Renault
ë-Jumpy Hydrogen dopolnjuje Citroënovo paleto elektrificiranih vozil