Novice

FCA bo v svoje modele vgrajeval elektrificirane 8-stopenjske avtomatike ZF

V Fiat Chrysler Automobiles so se uspeli dogovoriti z nemškim specialistom za menjalnike ZF o dobavi osemstopenjskim samodejnih menjalnikov z vgrajenim elektro motorjem za elektrifikacijo pogonov.

Dogovor se nanaša na najnovejšo generacijo ZF-ovega samodejnega menjalnika, ki je namenjen vgradnji v vozila z vzdolžno nameščenim motorjem ter zadnjim oziroma vsekolesnim pogonom. FCA in ZF pri tem poudarjata, da je menjalnik združljiv s praktično vsakim modelom skupine FCA z vzdolžno vgrajenim motorjem. Pri tem FCA v tem trenutku še ni povedal, katerim modelom bo menjalnik namenil, a zelo verjetno je, da bodo to predvsem tisti z zgornje polovice njihove ponudbe.

Poleg klasične avtomatske zasnove menjalnika je pomemben še vanj vgrajen elektropogon. Njegova posebnost je seveda nadgradnja pogona s hibridnostjo ter posledična kompatibilnost s konceptom priključnega hibrida.

Proizvodnja menjalnika naj bi stekla leta 2022, potekala pa bo v ZF-ovi tovarni Saarbrucken v domači Nemčiji.  Kasneje, ko bo nabor modelov dosegel kritično maso, bodo dobavljali menjalnike za FCA tudi iz ZF-ovih lokacij v ZDA in na Kitajskem.

Za ZF je pogodba z FCA-jem druga največja za novo generacijo 8-stopenjskih menjalnikov, saj so približno tri mesece nazaj sklenili podobno, le obsežnejšo pogodbo z znamko BMW.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: ZF.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Castle Bromwich bo dom naslednjega Jaguarja XJ
Reinkarnacija Volkswagnove ikone