Novice

Castle Bromwich bo dom naslednjega Jaguarja XJ

Da bo XJ prvi električni model, ki ga bo Jaguar Land Rover proizvajal v obratu Castle Bromwich, je samo del zadnje novice iz Velike Britanije. Proizvajalec je namreč sporočil, da bo omenjeno tovarno preuredili na način, da bodo v njej na koncu izdelovali samo še strogo električne Jaguarje in Range Roverje.

Kot prvi električni model bo s tekočih trakov omenjene lokacije zapeljal naslednik velike limuzine XJ. Ta s tem zaključuje več kot 50 let in osem generacij trajajočo pot tradicionalno gnanega velikega Jaguarja. JLR v tem trenutku sicer še ni povedal, kateri bo naslednji elektrificifrani model, a so v zadnjem času zaokrožile govorice, da bosta sledila elektrificirana modela kupe in roadster F-Type ter veliki Range Rover.

Dela za prilagoditev proizvodnega obrata bodo stekla proti koncu julija 2019, njihov končni cilj pa je prilagoditi obrat montaži vozil, zasnovanih na platformi MLA (Modular Longitudinal Arhitecture). Ta najava je potrditev, da je prihodnost obrata Castle Bromwich, in z njim več tisoč delovnih delovnih mest, zagotovljena.

Nadgradnja omenjenega obrata pa ni edini pokazatelj skupine Jaguar Land Rover in njihovih lastnikov, indijske Tate, o izraziti usmerjenosti v elektrifikacijo prodajne ponudbe. Še eden od korakov je namreč tudi januarja letos najavljena postavitev obrata za izdelavo baterij in električnih pogonskih enot v Midlandsu. Še ena lokacija, kjer bodo z letom 2020 začeli izdelovali baterije s kapaciteto 150.000 enot letno, postavljajo v Hams Hallu. Za zadnjo obljubljajo tudi, da bo s stališča inovativnosti in naprednosti tehnologije v samem vrhu v Veliki Britaniji. Ni kaj, kaže, da ima Tata resne namene z JLR-om, in da so zagotovila, da Jaguar Land Rover ni naprodaj, osnovane na opisanih ambicioznih načrtih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jaguar Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Članice EU nenaklonjene uporabi tehnologije Wi-Fi v avtomobilih
FCA bo v svoje modele vgrajeval elektrificirane 8-stopenjske avtomatike ZF