Novice

Reinkarnacija Volkswagnove ikone

Volkswagen je predstavil študijo kombijevske klasike kot kombinacijo njihove preteklosti in najsodobnejših tehnologij.

Koncept v podobi Volkswagnove ikone iz leta 1962, kombiniranega vozila Type 2 z 11 okni, obeležuje dvajset let obstoja njihovega razvojnega centra za elektroniko v Silicijevi dolini, ki se je ob jubileju preimenoval v Center za inovacije in inženiring (Innovation and Engineering Center California). Koncept Type 20 so opremili z električnim pogonom moči 89 kW (120 KM) in 235 Nm navora. Za energijo skrbi baterija z kapaciteto 10 kWh, ki jo lahko napolnimo s pomočjo 2,5 kW polnilnika, vgrajenega v vozilo.

Kljub retro videzu zunanjosti, ki ga dopolnjujejo zanimive podrobnosti, pa je v notranjosti moč najti vrsto modernih tehnoloških pripomočkov, med katerimi je aktivno zračno vzmetenje z elektronskim krmiljenjem, razvito v sodelovanju s Porschejem. Koncept nas bo tako ob približevanju prepoznal in pozdravil z dvigom, biometrično prepoznavanje pa naj bi potekalo s pomočjo sistema za prepoznavo obrazov v realnem času. Identifikacija uporabnika poteka s pomočjo širokokotne kamere, vgrajene v stranskem oknu na voznikovi strani, obdelava podatkov pa naj bi potekala s pomočjo tehnologije, ki jo je prispevala Nvidia.

Komunikacija med vozilom in potniki naj bi potekala s pomočjo digitalnega pomočnika, ki ga nagovarjamo preko vgrajenih mikrofonov v območju pred vozilom, v voznikovem delovnem prostoru ter v potniškem prostoru zadaj. Pri zasnovi digitalnega pomočnika so uporabili najnovejše tehnološke rešitve skupine Volkswagen, študija pa naj bi bila sposobna tudi razumevanja govornih ukazov v naravnem govoru. Če vozilo nagovorimo z zunanje strani, bo z nami komuniciralo tudi s pomočjo utripanja žarometov LED ter osvetljenega emblema znamke. Vozniku in potnikom je na voljo še multimedijski sistem s holografskim prikazom tridimenzionalnih podob.

Kljub temu, da bo prikazana različica Type 20 ostala zgolj v obliki koncepta, pa lahko že leta 2022 pričakujemo njegovega električnega mlajšega brata, ki bo izhajal iz že predstavljenega koncepta ID Buzz.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
FCA bo v svoje modele vgrajeval elektrificirane 8-stopenjske avtomatike ZF
Seat je osvežil paleto za novo modelno leto