Novice

FCA odpira nov testni poligon za avtonomna vozila

Iz podjetja Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) so javnosti posredovali novico, da so vložili 30 milijonov dolarjev v razširitev in posodobitev svoje testne baze Chelsea v ameriški zvezni državi Michigan.

Pri FCA tako ponovno potrjujejo, da verjamejo v prihodnost avtonomne vožnje in se nanjo tudi načrtno pripravljajo.

Posebnost Chelsea Proving Grounds (CPG ali po slovensko testnega poligona Chelsea), ki se razprostira na skupno 1.600 hektarjih površine, je v tem, da je po zaključku investicije kar 14 hektarjev namenjenih izključno testiranju tehnik in sistemov, namenjenih avtonomni vožnji. Na tej površini se nahajajo center za razvoj varnostnih sistemov, nadzorni center in steza za testiranje avtonomnih sistemov na tako imenovani odprti avtocesti. Vsak del poligona bo inženirjem koncerna FCA omogočal preizkušanje različnih stopenj avtonomnosti, napredne pomožne vozniške sisteme ter razvoj avtonomnih sistemov in elementov za njihova bodoča vozila.

Nadzorni center zavzema 600 kvadratnih metrov prostora ter med drugim vključuje tudi sisteme in tehniko za preizkušanje in razvoj komunikacije »vozilo-z-infrastrukturo« ali po angleško »Vehicle-to-Infrastructure« (V2I) ter druge podobne računalniške sisteme.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: FCA,Google.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "FCA odpira nov testni poligon za avtonomna vozila"


xxl
5 leta 7 meseci nazaj

Komaj čakam Ferrari brez volana.

pskoda
5 leta 7 meseci nazaj

Po moje si prestar, da boš to doživel

xxl
5 leta 7 meseci nazaj

No ja, še vsaj 30 let, če bog da. 🙂

 
Volvo s konceptom 360c predstavlja svoj pogled na prihodnost potovanja
Ford draži s skico električnega SUV-a za prelom desetletja