Novice

Ford draži s skico električnega SUV-a za prelom desetletja

Ford je javnosti posredoval skico električnega cestnega terenca, pri katerem so oblikovalski navdih črpali iz Mustanga.

Pravijo, da kuj železo dokler je vroče. Točno to počne Ford. Kaže pa, da Američani ob tem kujejo celo več vročih želez hkrati, ozirom so te združili v enem samem izdelku. V enem bodočih modelov namreč kaže, da se trudijo združiti tri glavne stvari, ki bodisi že gredo dobro v denar ali pa bodo še šle dobro v denar v novem avtu. Prva je vsesplošno navdušenje nad Mustangom in njegovim oblikovnim jezikom, druga je navdušenje nad cestnimi terenci, tretja pa prepričanje v električno prihodnost pogona avtomobilov.

Kot je razvidno iz slike, pobira model, ki naj bi zapeljal v prodajne salone leta 2020, številne oblikovne elemente Mustanga. Jasno so vidne Mustangove zadnje luči s tremi pokončnimi svetlobnimi trakovi na vsaki strani avta, ki segajo vse do prvih Mustangov. Kaže, da so si od iste legende sposodili tudi izrazito ravno horizontalno linijo na zadku in seveda poudarjena boka, kar naj bi tudi novincu zagotovilo všečno in močno pojavo.

Tehnične podrobnosti so jasno še skrbno varovane, a zelo verjetno ga bodo postavili na popolnoma novo modularno električno platformo, katere obstoj in razvoj so potrdili minuli mesec. Takrat so napovedali, da bodo za svoje modele v prihodnosti uporabljali skupno samo še pet modularnih platform, na katerih bodo postavljeni vsi njihovi modeli.

Novinec je del Fordove zaveze, da bodo do leta 2022 predstavili skupno 16 električnih modelov, od katerih jih bo nekaj razvitih izključno za kitajski trg. Za to potrebo naj bi vzpostavili ločeno razvojno ekipo, ki naj bi imela tudi bistveno večjo avtonomnost in možnost samostojnega odločanja, kot je navada v avtomobilski branži, saj hočejo s tem pospešiti njihovo delo. Poleg 16 baterijskih električnih modelov Ford pripravlja tudi priključno-hibridne izpeljanke njihovih najbolje prodajanih modelov, kot so Mustang, F-150, Escape in Explorer. Vse v sklopu načrta elektrifikacije svoje prodajne palete vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
FCA odpira nov testni poligon za avtonomna vozila
Apple hoče patentirati sistem opozarjanja na ovire ponoči