Novice

Ferrari presenetil s 488 Pista Spider

Na osrednjem kalifornijskem avtomobilskem dogodku na Pebble Beachu je Ferrari vse prijetno presenetil s predstavitvijo odprte različice ostrega 488 Pista.

Na presenečenje vseh so Italijani nekaj mesecev nazaj predstavljenemu kupeju 488 Pista odstranili streho in naredili iz njega raketo zgoraj brez s polnim imenom Ferrari 488 Pista Spider.

Jjasno ima identičen pogonski sklop kot kupe, kar še vedno pomeni najmočnejši agregat V8 v Ferrarijevi zgodovini, ki s pomočjo dveh turbopuhal iz 3,9 litrov delovne prostornine iztisne največ 720 KM moči in 760 Nm navora. Do stotice rabi Spider identičnih 2,85 sekund kot kupe, do 200 km/h pa je od slednjega cele štiri desetinke počasnejši, kar pomeni, da rabi do tega mejnika točno osem sekund. Identična kupeju je tudi največja hitrost (340 km/h).

Pri podatku o masi 488 Piste Spiderja je zanimivo, da je enako težka kot izhodiščni kupejevski 488 GTB. Namreč, 90 kilogramov, ki jih je Ferrarijevim inženirjem uspelo sklestiti pri snovanju kupejevske Piste, so ji vrnili na račun dodatne konstrukcijske ojačitve Piste Spiderja. Ne glede na masni davek pa pri Ferrariju povsem pričakovano zatrjujejo, da ima Pista Spider tudi s svojimi 1.377 kilogrami praktično enake vozne lastnosti kot kupejevska Pista. Kdor jim tega ne verjame, bo imel možnost vsaj del dodatnih kilogramov kompenzirati s pomočjo doplačila za lahka enodelna platišča iz ogljikovih vlaken.

Podobno kot pogonski sklop, so tudi vse ostale tehnične podrobnosti in elektronika avta identične tistim v kupeju 488 Pista.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ferrari.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
ABS praznuje okroglih 40 let
Tudi Kalašnikov hoče s CV-1 kos elektropogače