Novice

Festival hitrosti v Goodwoodu bo v znamenju 70. letnice Ferrarija

Letošnji Festival hitrosti bo posvečen 70. letnici Ferrarija, ki bo na enega najboljših avtomobilskih dogodkov pripeljal vsaj 70 najpomembnejših modelov v zgodovini znamke.

V Goodwoodu bo Festival hitrosti potekal od 29. junija do 2. julija, na znamenitem 1,8 kilometra dolgem hribovitem cestnem odseku pa se bo obiskovalcem predstavilo ogromno avtomobilskih klasik in superšportnikov. Med njimi bo tudi 25 ikonskih enosedežnih Ferrarijev iz vsakega pomembnega obdobja, od prvih dirk po vojni do modernih dirkalnikov F1.

Tako kot vedno bo med najbolj obleganimi Michelinov razstavni prostor superšportnikov, ki ga bo letos krasila paleta najbolj ekskluzivnih produkcijskih superšportnih modelov, Concours d’elegance pa bo posvečen Ferrarijevi legendarni seriji 250. Letošnji Festival hitrosti bo resnično nekaj posebnega, saj bo na ogled praktično vsa svetovna elita najdražjih novih in starejših vozil.

A pozor, če želite obiskati letošnji dogodek, pohitite. Vstopnice za soboto in paket za celoten vikend so že razprodane, na voljo je še nekaj posameznih vstopnic za četrtek, petek in nedeljo. Na dogodku bo predstavljenih preko 600 najpomembnejših vozil in motorjev v zgodovini, zato ni presenečenje, da je Festival hitrosti v Goodwoodu eden najpomembnejših avtomobilskih dogodkov na svetu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Festival of Speed Goodwood.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hondin Civic Type-R je novi vladar Nürburgringa
Bambus v potniški kabini