Novice

Fiat Panda Cross je zmogljiv terenec mestnih dimenzij

Fiat je uradno naznanil, da v septembru na trg prihaja najbolj robusten član Fiatove družine majhnih mestnih vozil. Panda Cross se nam ponosno predstavlja preko atraktivnih fotografij.


Pri Fiatu so poskrbeli, da se nova Panda Cross še bolje znajde na brezpotjih in zahtevnih poteh. S štirikolesnim pogonom, ki ga poznamo že iz Pande 4×4, novim sistemom ”navor na zahtevo”, dvema diferencialoma in elektronskim zaklepom diferenciala so še za stopničko dvignili njene terenske sposobnosti. Panda Cross se kot prva v svojem segmentu lahko pohvali s sistemom za izbiro voznega režima. Uporabnik s preprostim preklopom okroglega stikala izbira med tremi različnimi programi – Auto, Off-Road in Hill Descent Control.

Na voljo sta dva različna motorja. Prvi je turbodizelski 1,3-litrski štirivaljnik MultiJet II z 59 kilovati in 190 Nm navora, drugi pa je turbobencinski 0,9-litrski dvovaljnik TwinAir s 66 kilovati in 145 Nm navora. TwinAir motor bo opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, s kratko prvo prestavo za premagovanje najbolj strmih klancev in zaprek. Njegova povprečna poraba po tovarniških podatkih znaša 4,9 litra na sto kilometrov. Največ kupcev se bo predvidoma vseeno odločilo za dizelski MultiJet II motor, ki porabi le 4,7 litra in proizvede 125 g/km CO2.

Poleg boljšega in izpopolnjenega štirikolesnega pogona se Fiat Panda Cross od Pande 4×4 in Pande Trekking razlikuje tudi po večjem vstopnem (24 stopinj) in izstopnem 34 stopinj) kotu ter premaga do stopinjo večji naklon. Višja je tudi oddaljenost od tal, ki ob vgrajenem TwinAir motorju znaša 161 milimetrov in pri težjem MultiJet motorju 158 milimetrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Smart se vrača z novima mestnima malčkoma
Na Madžarskem zagnali izdelavo nove Oplove motorne družine