Novice

Ford bo elektrificiral družino Transit

Ford si želi povečati trži delež s pomočjo nadgradnjo družine Transit. Glavna pristopa sta hibridizacija njihovih pogonskih sklopov ter povezljivost.

Vodilno vlogo pri elektrifikaciji bo odigral največji v družini, dvotonski Transit, ki mu bodo, kot prvemu v segmentu, namenili hibridni sistem. Ta bo ob ponovno izboljšanih dvolitrskih turbodizelskih agregatih EcoBlue poskrbel za dvig učinkovitosti različic z ročnim menjalnikom, predvsem v mestih v času vožnje s sistemom start-stop. Takrat bo namreč njegov 48-voltni generator-zaganjalnik med zaviranji pretvarjal kinetično energijo v elektriko ter jo med pospeševanjem avta porabljal za oporo dizlu.

Bistvo novega Transit Connecta bo priključno hibridna različica PHEV. Ta naj bi z enkratno polnitvijo tekočinsko temperirane litij-ionske baterije (še neznane kapacitete) omogočala do 50 km dosega. Za poti do 480 kilometrov, preden je treba doliti gorivo, bo poskrbel v sistem primaknjen litrski bencinski trivaljnik EcoBoost, ki naj bi služil kot neke vrste podaljševalnik dometa.

Obema naj bi povečali tudi nosilnost in posodobili zunanjo podobo ter poskrbeli za povezljivost s pametnimi prenosnimi napravami. Začetek prodaje je napovedan za sredino leta 2019, pri čemer ju bodo prvič pokazali javnosti 20. septembra na mednarodnem sejmu gospodarskih vozil IAA v Hannovru.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
VinFast od slik v resničnost
Novi Mercedes-Benz GLE kot kombinacija videza in tehnologije