Novice

VinFast od slik v resničnost

Dva meseca nazaj smo pisali o namerah VinFasta, popolnoma novega vietnamskega avtomobilskega proizvajalca, da bo v Pariz pripeljal svoja prva avtomobila, limuzino in cestni terenec.

Napoved, ki so jo takrat podprli samo z dvema računalniško generiranima slikama, so zdaj pripeljali na naslednjo stopnjo razvoja, saj so postregli s fotografijami dejanskih vozil.

Podrobnejši pogled in analiza obeh sicer hitro razkrie, da sta oba trenutno še v fazi zunanjega ovoja, saj stekla ne dopuščajo pogleda v notranjost. Tudi številne druge podrobnosti nakazujejo na še dolgo razvojno pot, ki jo morata narediti oba modela, predno bosta lahko zapeljala na javne ceste.

VinFast pri tem poroča, da sta razmeroma všečni podobi obeh plod demokracije oziroma glasovanja Vietnamcev. Več kot 62.000 ljudi naj bi namreč glasovalo oziroma izbiralo med 20 pripravljenimi oblikovalskimi predlogi. Zanimivo, pri javnem natečaju izbrane skice, ki jo je prispeval studijo Italdesign, je bil za njegovo detajliranje zadolžena Pininfarina.

Kakorkoli že, cestni terenec in limuzina naj bi sodila med prestižne izdelke, tehnične podrobnosti obeh pa so še vedno dobro varovana skrivnost, kot velja tudi za njuni uradni imeni. Iz fotografije boka limuzine je možno razbrati, da ima na zadku nameščeni izpušni cevi. Sicer sta ti dve, kot vse na avtu, samo stilski element, a je vseeno zelo verjetno, da je vsaj limuzina tradicionalno gnana.

Vietnamci sicer zagotavljajo, da bodo postopoma ponudbo razširili še z različnimi električnimi modeli, a prvi korak je zagnati serijsko proizvodnjo. V začetku poslovanja, ki naj bi stekel v drugi polovici 2019, bodo avtomobili namenjeni samo domačem trgu, čez nekaj let pa naj bi razširili prodajno mrežo tudi zunaj meja Vietnama, a pri tem še ne govorijo o konkretnih trgih, ki jih nameravajo nagovoriti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: VinFast.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "VinFast od slik v resničnost"


5 leta 7 meseci nazaj

zadnji konec kopija renaulta, prvi konec mazde

xxl
5 leta 7 meseci nazaj

Zelo modificirana kopija obeh. če mene vprašaš.

 
Subaru, Boeing in Uber z združenimi močmi v japonski projekt leteče mobilnosti
Ford bo elektrificiral družino Transit