Novice

Ford Explorer prihaja v Evropo kot priključni hibrid

Nova generacija športnega terenca Ford Explorer bo letos prišla tudi v salone evropskih trgovcev, kjer bo na voljo izključno kot priključni hibrid.

Fordova admiralska ladja naj bi v novi generaciji tako osvajala tudi evropska brezpotja. Z dolžino dobrih petih metrov ter širino in višino dveh metrov bo novi Explorer ponujal obilje prostora do sedmim potnikom, vključno z njihovo prtljago.

Videz zunanjosti je v skladu z modernimi smernicami oblikovanja v tem segmentu vozil, ki so jih pri Fordu uspešno združili z aktualnimi oblikovalskimi smernicami znamke. Tradicija, prestiž in nekaj športnega duha se prepletajo v dveh različicah. Explorer ST-Line se zgleduje po športni liniji Performance, medtem ko bo Platinum že na prvi pogled poudarjal prestižnejšo plat. Obe različici naj bi bili standardno na voljo z 20-palčnimi aluminijastimi platišči.

Prostorno notranjost naj bi krasili kvalitetni materiali in obilica tehnoloških pripomočkov. Pred voznikom se nahaja 12,3-palčna digitalna instrumentna plošča, ki bo povezana z osrednjim 8- ali 10,1-palčnim zaslonom na dotik, na katerem poleg navigacije poteka še nadzor funkcij avtomobila in multimedijskega sistema. Poleg tega bo na voljo tudi sistem FordPas Connect, ki poskrbi za deljenje brezžične internetne povezave ter omogoča naprednejše storitve lociranja, skupaj z preverjanjem parametrov vozila. Obenem naj bi omogočeno tudi daljinsko odklepanje in zagon vozila na daljavo.

Vozniku bo v pomoč množica naprednih asistenčnih sistemov, od parkirnega in zavornega pomočnika do sistema za zaznavanje možnosti naleta, ter sistema, ki opozarja na pešce in kolesarje. Za udobnejšo in varnejšo vožnjo bosta skrbela še prilagodljivi pametni tempomat ter sistem za ohranjanje voznega pasu.

Kot že rečeno bo Explorer na stari celini na voljo le kot priključni hibrid z normno porabo 3,4 l/100 km in izpusti CO2 78 g/km. Pogonski sklop sestavlja kombinacija trilitrskega EcoBoost (257 kW, 350 KM) bencinskega motorja in električnega motorja z 74 kW (100 KM), ki skupno razvijeta 331 kW (450 KM) moči in 840 Nm navora. Za učinkovit prenos moči na cestno podlago bo skrbela napredna tehnologija štirikolesnega pogona skupaj z 10-stopenjsko avtomatiko. Vgrajena baterija s kapaciteto 13,1 kWh se lahko polni tudi s pomočjo regeneracije pri zaviranju in naj bi omogočala do 40 km čiste električne vožnje.

Avtomobilizem.com (Vir: Ford, Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi pogled v notranjost novega Mercedes-Benzovega križanca GLB
Toyota daje možnost uporabe njihovih patentov s področja hibridizacije