Novice

Prvi pogled v notranjost novega Mercedes-Benzovega križanca GLB

Koncept novega predstavnika Mercedesove družine športnih terencev naj bi bil premierno predstavljen na avtomobilskem salonu v Šanghaju.

Novi kompaktni križanec Mercedes-Benz GLB naj bi bil v obliki koncepta premierno razkrit sredi aprila na avtomobilskem salonu v Šanghaju, kot pa je pred tovrstnimi premierami v navadi, so pri Mercedesu že pričeli z dvigovanjem temperature.

Objavili so namreč računalniško generirano fotografijo notranjosti novega modela, iz katere je razvidnih kar nekaj podobnosti z notranjostjo aktualne generacije razreda A. Glede na prikazano naj bi imeli kupci možnost izbire med 10,25-palčnim instrumentnim prikazovalnikom, povezanim s prav tako 10,25-palčnim centralnim zaslonom na dotik, preko katerega naj bi potekalo upravljanje multimedijskega sistema MBUX. Celoten videz zaokrožujejo še okrogle ventilacijske odprtine in leseni dodatki.

Model GLB naj bi zapolnil ponudbo med GLA in GLC kot peti model, zasnovan na platformi MFA2, ki že predstavlja osnovo razredoma A in B, ter modeloma CLA in CLA Shooting brake.

Motorizacija naj bi obsegala dve različici dvolitrskega dizla (GLB 200d – 150 KM in GLB 220d – 190 KM) v kombinaciji z novo 8-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko, medtem ko naj bi novi 1,33-litrski bencinar s 163 KM skrbel za pogon modela GLB 200 v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom z dvema sklopkama, razvitim pri Getragu. Na voljo bosta še modela z dvolitrskim bencinskim motorjem (GLB 220 – 190 KM in GLB 250 – 224 KM) prav tako v kombinaciji s 7-stopenjsko avtomatiko, tokrat Mercedesovega porekla. Vrh motorne ponudbe naj bi predstavljala modela z oznako AMG, GLB 35 4Matic s 306 KM in GLB 45 4Matic, ki naj bi ga poganjalo živahnih 408 “konjev”.

Po predstavitvi koncepta v sredini tega meseca v Šanghaju naj bi bila produkcijska različica na ogled že letos jeseni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, pričetek prodaje pa načrtujejo proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Mercedes-Benz, Autoblog. Slika: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford usmerja električno ofenzivo še na področje gospodarskih vozil
Ford Explorer prihaja v Evropo kot priključni hibrid