Novice

Povsem prilagodljivi žarometi LED za Opel Zafiro in Mokko X

Opel pri Zafiri in Mokki X za doplačilo nudi žaromete AFL LED, ki se samodejno prilagajo voznim situacijam.

Z AFL LED žarometi prinaša Opel prednosti prilagodljivih prednjih žarometov in LED luči tudi med enoprostorce in športna terenska vozila v kompaktnem segmentu. Zanje je značilnih devet individualnih funkcij oziroma vzorcev osvetlitve, ki poskrbijo za optimalno vidljivost in obenem varčujejo z energijo:

  1. osvetlitev za podeželske ceste;
  2. luč za osvetlitev ovinka/odcepa;
  3. osvetlitev v naseljih;
  4. osvetlitev za manevriranje;
  5. turistični način;
  6. dolge luči;
  7. dnevne luči;
  8. pomočnik za dolge luči;
  9. način za osvetlitev ustavljenega vozila.

Podatki nemškega avtomobilskega kluba ADAC kažejo, da se skoraj 30 odstotkov usodnih nezgod pripeti ponoči. Ljudje smo aktivni predvsem podnevi, ponoči pa spimo, zato je vožnja v temi nekaj nenaravnega.

“Široka razpoložljivost inteligentne tehnologije LED je najboljši način za znatno zmanjšanje tveganja pri nočnih vožnjah,” je povedal William F. Bertagni, podpredsednik evropskega inženiringa vozil pri Oplu. “Nova Opel Zafira in Opel Mokka X z AFL z opcijskimi LED žarometi pomenita pomemben korak pri uresničevanju tega potenciala.”

Tako kot Astrin matrični sistem tudi AFL LED zagotavlja prednosti prilagodljivih žarometov brez premičnih elementov. Namesto vklapljanja in izklapljanja svetil LED v različnih kombinacijah se AFL LED žarometi voznim situacijam in prisotnosti drugih udeležencev v prometu prilagajajo s samodejnim spreminjanjem vzorcev osvetlitve žarometov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford namenja prenovljen dizelski agregat modelom Mondeo, S-MAX in Galaxy
Koenigsegg One:1 nova žrtev Nürburgringa