Novice

Peugeot e-Expert je nova možnost izbire

Razred kompaktnih furgonov postaja bogatejši še za enega pripadnika s popolnoma električnim pogonom, tokrat v podobi Peugeotovega modela e-Expert.

Podobno kot koncernski bratranec Citroën Ë-Jumpy tudi Peugeotov e-Expert cilja na lažji dostop podjetnikov do mestnih središč, ki vse pogosteje ostajajo zaprta vozilom s klasičnim pogonom. Prav tako bo na voljo v treh dolžinah ter z dvema stopnjama dosega, v odvisnosti od izbrane kapacitete baterij.

Električni e-Expert sledi konceptu znamke Power of Choice (moč izbire) in ohranja mogočno, vzdržljivo in razkošno stilsko zasnovo izvedenk z motorjem na notranje zgorevanje. Od njih se razlikuje po prepoznavnih elementih zunanjosti in električnemu pogonu prilagojenim elementom notranjosti, ki vključuje analogno instrumentno ploščo z barvnim matričnim zaslonom ter novo prestavno ročico menjalnika eToggle. S pomočjo izbirnika voznega načina bo možna izbira med tremi načini (Eco, Normal in Power), pa tudi med različnimi stopnjami regeneracije ob zaviranju. Vse izvedenke novega Peugeota e-Expert bodo opremljene z električno parkirno zavoro, kar predstavlja novost pri tem modelu.

Zasnovan je na osnovi modularne večenergijske platforme EMP2 ter ponuja električni pogon z največjo močjo 100 kW in največ 260 Nm navora, električni pogonski sklop pa sledi zasnovi pogonskih sklopov modelov Peugeot e-208 in e-2008, seveda ob ustreznih prilagoditvah zahtevam gospodarskih vozil. V odvisnosti od konfiguracije bo možna izbira med baterijskima paketoma kapacitete 50 kWh (230 km dosega) ali 75 kWh (330 km dosega), zmogljivejši pa naj bi bil na voljo le pri standardni in podaljšani različici. Polnjenje bo lahko potekalo preko domačega priključka, vgradnega polnilnika s 7,4 kW (opcijsko 11 kW) preko polnilne enote Wall Box in na hitrih polnilnicah z močjo do 100 kW, kjer naj bi se zmogljivejša baterija napolnila do 80 odstotkov kapacitete že v 45 minutah.

Nadzor nad funkcijami avtomobila in nastavitev polnjenja ter ostalih funkcij vozila bo možen preko zaslona povezljive navigacije ali preko aplikacije MyPeugeot na pametnem telefonu, Peugeot pa naj bi svojim strankam ponujal novo paleto storitev, ki temeljijo na treh osnovnih postavkah – enostavno polnjenje, enostavna mobilnost ter brezskrbnost.

Proizvodnja novih modelov Peugeot e-Expert bo potekala v Franciji, v proizvodnem obratu blizu mesta Valenciennes, s prodajo na področju Evrope pa naj bi pričeli v drugi polovici letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Explorer PHEV končno tudi v Evropi
Ford Ranger Thunder ima srce Raptorja, ne pa tudi njegovega podvozja