Novice

Ford širi Rangerjevo paleto s paketoma Stormtrak in Wolftrak

Poltovornjak Ranger se je očitno izkazal kot zadetek v polno, saj mu pri Fordu še naprej dodajajo različice.

Da bi bila zgodba za kupce bolj privlačna, sta seriji Stormtrak in Wolftrak številčno omejeni, čeprav so pri znamki pozabili omeniti na koliko enot.

Ranger Stormtrak je zasnovan na paketu opreme Wildtrak, na voljo pa bo v izvedbi z dvojno kabino (Double Cab) ali s podaljšano kabino (Super Cab). Poganjal ga bo 2,0-litrski dizelski bi-turbo EcoBlue z 213 KM in 500 Nm navora z dodanim sistemom štirikolesnega pogona z možnostjo vklopa in izklopa ter 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Za izstopajoč videz je rezervirana rdeča barva Rapid (na voljo so še bela Frozen in modra Lightning), med poudarke pa spadajo rdeči vstavek v maski, žarometi LED, serijska zaščita podvozja, ekskluzivni pokrov motornega prostora, nalepke na stranicah, tridimenzionalne oznake, črn zadnji odbijač in športni varnostni lok. Del serijske opreme so tudi obloga tovornega prostora, predelitev tovora in novi električno pomični rolo nad kesonom, ki omogoča upravljanje s tipko na daljinskem upravljalniku oziroma stikalom na kesonu ali armaturni plošči v kabini (dodana tipala za zaščito pred pripiranjem). Enako kot Wildtrak ima Ranger Stormtrak nosilnost ene tone in lahko vleče prikolice z maso do 3.500 kg. V notranjosti je odet v oblazinjenje, ki ga poznamo iz Raptorja, a z logotipom Stormtrak. Notranje površine so v izvedbi Tinted Graphite s kontrastnimi rdečimi šivi.

Ranger Wolftrak je izdelan na različici XLT, poganja pa ga 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue s 170 KM, pri čemer kupci lahko izbirajo med 6-stopenjskim ročnim ali 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Med serijsko opremo spadajo štirikolesni pogon, elektronska zapora zadnjega diferenciala in terenske pnevmatike, opcijsko pa jih dopolnjuje štirikolesni pogon z reduktorjem. Ciljna publika so uporabniki, ki se ukvarjajo s kmetijstvom in gozdarstvom ali ponudbo prostočasnih aktivnosti na prostem, Wolftrak pa ima enake sposobnosti kot Stormtrak, ko je govora o nosilnosti in vlečni zmogljivosti. Serijska je zaščitna obloga kesona, ročno pomično prekrivalo kesona ali ponjava Aeroklas za celoten tovorni prostor pa sta v mat črni barvi. Podaljšan cevni športni zaščitni drog poskrbi za robat videz ter omogoča pritrditev dodatne opreme in preprosto zavarovanje tovora. Pri proizvajalcu so si ga zamislili v sivih barvah Conquer ali Sea, ki dopolnjuje mat črno masko, zaščito podvozja, 17-palčna črna platišča iz zlitine, obloge pragov ter zatemnjene oznake Wolftrak. V kabini so nameščene oznake Wolftrak, mat črna armaturna plošča in ročaji vrat ter trpežne talne obloge.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rimac načrtuje nov sedež podjetja
Škoda Kodiaq osvežen za prihodnost

Več vsebin

Novice

Še ena posebna izdaja Forda Ranger Raptor