Novice

Rimac načrtuje nov sedež podjetja

Hrvaški proizvajalec zmogljivih električnih športnih avtomobilov namerava zgraditi nov sedež podjetja, kjer naj bi svoj prostor našlo okrog 2.500 zaposlenih.

Po trenutnih načrtih naj bi v bližini Zagreba zgradili dva večja objekta, v katerih bodo potekale raziskave in razvoj ter proizvodnja njihovih modelov, zaposlenim pa bo v sklopu kampusa na voljo tudi vrsta sprostitvenih dejavnosti. Načrte novega sedeža podjetja Rimac so pripravili v arhitekturnem biroju 3LHD, vrednost investicije pa naj bi znašala približno 200 milijonov evrov.

V sodobno zasnovanem proizvodnem centru bo proga za testiranje, obrat za proizvodnjo baterij in njihovo testiranje, proizvodni obrat, upravni del ter prostori za sprostitev, ki naj bi vključevali restavracijo, telovadnico, igralno sobo, razstavni salon in muzejski del. Zaposlenim in obiskovalcem bo v okviru kompleksa na voljo tudi otroški vrtec ter prenočitvene zmogljivosti.

Cilj arhitektov je bila zasnova celotnega kompleksa, ki bi se kar najbolje zlila z okolico, zato so v projekt vključili tudi vrtne površine na strehi in zelene površine v okolici, ki spominjajo na park ter med drugim vključujejo urbano močvirje in prostor, namenjen pašnikom. Razvoju in proizvodnji naj bi bilo namenjeno 95.000 m2 površin, kar 35 odstotkov zemljišča celotne površine 200.000 m2 pa naj bi bilo pokritega z vegetacijo.

Glede na kapitalske povezave podjetja Rimac z avtomobilskimi proizvajalci Hyundai, Kia in Porsche naj bi v okviru kompleksa predvideli tudi posebne projekne sobe, v katerih bo potekalo delo za druge znamke, dostop do njih pa naj bi imelo samo pooblaščeno osebje.

S prvimi gradbenimi deli naj bi pričeli v drugi polovici letošnjega leta, odprtje novega, ogljično nevtralnega kompleksa družbe Rimac, pa je predvideno v letu 2023.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Rimac. Foto: Rimac.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Rimac načrtuje nov sedež podjetja"


xxl
3 leta 10 dni nazaj

Mater tale Rimac pa zna.

golfabimu
3 leta 9 dni nazaj

Znajo razvojniki, Mate sm dirigira. Kar nekaj vodilnih razvojnikov je iz Slo.

xxl
3 leta 8 dni nazaj

In kaj potem? S tem bi rad zmanjšal njegove zasluge? Da nekaj zraste do te mere in še bo raslo, se ti zdi, da bi to lahko nekdo drug sam dosegel? Tako deluje poslovni svet že stoletja.

golfabimu
3 leta 7 dni nazaj

Kaj si pa popadljiv? Kje pravim, da bi rad zmanjšal njegove zasluge? Samo povem, da so taki cilji dosegljivi s pravo ekipo. V IATF svetu je tako, da povečini zasluge poberejo tisti, ki dirigirajo, tisti ki so pa dejansko stvar razvili pa povečini ostanejo porinjeni v ozadje. In pri Rimacu ni nič drugače. Mal se pomiri oz. oladi, če ne poznaš delovanja avtoindustrije! Ubistvu me pa boli k…. kaj si ti misliš. Pa srečno!

 
Citroënov novi paradni model je C5 X
Ford širi Rangerjevo paleto s paketoma Stormtrak in Wolftrak