Novice

Ford Sollers je v ruskem Sankt Peterburgu izdelal že 500.000 vozil

Ford Sollers je v ruskem Sankt Peterburgu izdelal že 500.000 vozil – jubilejno vozilo je prvi ruski Ford Focus karavan

S proizvodnega traku obrata Ford Sollers v Vsevoložsku blizu Sankt Peterburga v Rusiji je zapeljalo 500.000. vozilo. Razloga za praznovanje sta bila kar dva, saj je čast jubilejnega vozila pripadla karavanski različici Forda Focusa, ki je tako postal prvi povsem novi karavanski Focus, ki so ga izdelali v tem obratu.

“Odlično, da je bil kot zadnji v prvi polovici milijona v Rusiji izdelanih Fordov prav povsem novi Ford Focus karavan, najnovejši model v naši paleti vozil,” je povedal Ted Cannis, predsednik in izvršni direktor združenega podjetja Ford Sollers.

“Odkar je s proizvodnega traku tukaj v Vsevoložsku leta 2002 prišel prvi Fordov avto, je znamka Ford doživela izjemno preobrazbo na ruskem trgu. Naša prodaja se je od leta 2002 povečala za petkrat in v Fordu Sollersu smo odločeni, da bomo tudi v prihodnjih letih gradili na tem uspehu.”

Adil Širinov, izvršni direktor in vodja uprave podjetja Ford Sollers, je povedal: “Ta 500.000. avto je zelo pomemben za ekipo našega obrata v Vsevoložsku in vse zaposlene v Fordu Sollersu, območje Sankt Peterburg in za naše stranke v Rusiji. Ruski uporabniki cenijo Fordova vozila zaradi varnosti, odlične izdelave, prepoznavnega oblikovanja, vozne dinamike, dostopnosti in čedalje bolj tudi zaradi izjemnih tehnologij – to vse pa so tudi značilnosti karavanske izvedbe povsem novega Forda Focusa.”

500.000. avto, ki je pripeljal iz proizvodne linije – najzmogljivejši 2,0-litrski Ford Focus Titanium karavan Candy red barve, sta si ogledala tudi Valerij Serdjukov, guverner sanktpeterburške regije, in Aleksander Sobolenko, vodja občinske regije Vsevoložsk.

Ko je Ford leta 2002 odprl svoj obrat v Vsevoložsku, je bila to prva tuja avtomobilska tovarna za izdelavo celotnega vozila v Rusiji. Zdaj je to eden od treh obratov, ki jih upravlja Ford Sollers, in daje delo več kot 2700 zaposlenim. V njem vsak dan v vsaki od dveh izmen izdelajo približno 300 vozil. V ruskem obratu nastaja Ford Focus v vseh treh karoserijskih izvedbah: s petimi in s štirimi vrati ter karavan. Od leta 2009 v Vsevoložsku izdelujejo tudi model Ford Mondeo s štirimi vrati.

Zgodovina proizvodnje v Vsevoložsku:
• Julij 2002 – začetek proizvodnje Forda Focusa
• 2003 – Focus postane najbolje prodajani avto med vsemi modeli, ki jih v Rusiji izdelujejo tuji proizvajalci; ta status uspešno ohrani sedem let
• 2006 – 100.000. “ruski” Ford Focus izdelan v Vsevoložsku
• Oktober 2007 – 200.000. Ford Focus zapelje s proizvodne linije
• Marec 2009 – začetek proizvodnje Mondea
• Junij 2009 – število v Rusiji izdelanih Focusov doseže 300.000
• Marec 2011 – v Vsevoložsku je izdelan 400.000. Ford Focus
• Julij 2011 – začne se proizvodnja povsem novega Forda Focusa s štirimi in petimi vrati
• 17. januar 2012 – izdelan je 500.000. avto, ki obenem uvede proizvodnjo karavanske različice Forda Focusa

O podjetju Ford Sollers:
Skupno podjetje Ford Sollers je začelo poslovati 1. oktobra 2011 in je odgovorno za proizvodnjo, uvoz in distribucijo vseh izdelkov znamke Ford v Rusiji, vključno z vozili, deli in opremo. Ford Sollers vključuje obrate za proizvodnjo vozil v Vsevoložsku (regija Sankt Peterburg), v mestu Naberežnje Čelni in v posebnem gospodarskem območju Alabuga v republiki Tatarstan. Ford Sollers bo izdeloval tudi motorje in bo odprl kovnico, v kateri bodo zagotovili večji del lokalnih delov za v Rusiji izdelana Fordova vozila. Načrtujejo tudi ustanovitev oddelka za raziskave in razvoj.

Vir: Ford

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvo samopopravljivo ohišje za iPhone na svetu
BASF in PHILIPS ustvarila prvo OLED osvetljavo v obliki prozorne avtomobilske strehe