Novice

Fordova legenda se vrača

Fordovo legendarno terensko vozilo Bronco, ki so ga izdelovali med leti 1965 in 1996, se v naslednjem letu ponovno vrača na (prvenstveno) ameriške ceste. Potem ko so njegov prihod najavili že pred tremi leti na avtomobilskem salonu v Detroitu, so ga sedaj končno pokazali v serijski obliki.

Najnovejši Fordov Bronco, s katerim želijo na oni strani Atlantika dodobra zagreniti življenje Jeepovi prodajni uspešnici (Wrangler), bo na voljo v dveh različno dolgih izvedbah, kupci pa bodo lahko izbirali med dvema motornima opcijama. Izjemno kleno terensko vozilo se bo ponašalo s kar 29,4-centimetrskim odmikom od tal, obenem pa bo lahko bredel v več kot 85 centimetrov globoki vodi.

Pod motornim pokrovom bosta zaenkrat brnela 2,3-litrski EcoBoost štirivaljnik z močjo 270 KM (420 Nm navora) ter kupcem precej bolj zanimiv 2,7-litrski šestvaljnik z najvišjo močjo 310 KM (542 Nm navora). Za prenos moči bo skrbel povsem novi 7-stopenjski ročni menjalnik s posebno prestavo za terensko vožnjo (t.i. Crawler Gear), na voljo pa bo tudi 10-stopenjska avtomatika. Novi Bronco se bo ponašal z dvema različnima štirikolesnima pogonoma (osnovni in napredni), ki bosta omogočala užitke izven urejenih cestišč.

Šesta generacija priljubljenega ameriškega terenca, ki bo na voljo v kar sedmih opremskih različicah (Base, Big Bend, Black Diamond, Outer Banks, Wildtrak, Badlands in omejena serija 3.500 vozil First Edition), bo v ZDA stala najmanj 29.995 dolarjev, rezervirati pa ga je moč že sedaj. Ob prednaročilu Fordovi trgovci pobirajo 100 ameriških dolarjev, kupci pa jih bodo prejeli v prvi polovici leta 2021.

Kljub temu, da je Ford oktobra lani v Evropi začel postopek zaščite imena Bronco, zaenkrat ni informacij ali oziroma kdaj bi se lahko novi Bronco znašel tudi na tej strani Atlantika.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Fordova legenda se vrača"


tha_man
3 leta 9 meseci nazaj

Zelo kul mi zgleda. Tak malce 70’s retro flavor.

xxl
3 leta 9 meseci nazaj

Saj, to je bil tudi namen.

 
Chevrolet Niva ponovno z oznako Lada
Nissanov križanec Ariya je atraktiven tudi v končni podobi