Novice

Fordove presežke emisij bo pokril Volvo

Da bi se izognili visokim kaznim EU, bodo pri Fordu okoljske kredite za letošnje leto kupili od švedskega avtomobilskega proizvajalca.

Osebni avtomobili Volvo in Polstar, ki so združeni pod skupno streho, so imeli za letošnje leto še dovolj prostora, da v flotno emisijo CO2 dodajo Ford. To pa še ni vse, potrdili so namreč, da jim je ostalo še dovolj kredita, da z njim pokrijejo katerega od avtomobilskih proizvajalcev, ki mu letos ne bi uspelo zadostiti strogim kriterijem evropske Komisije.

Da bi nekoliko popravili vtis, so Švedi hkrati zagotovili, da bodo prihodki od emisijske kupčije s Fordom naloženi v nove projekte “zelenih tehnologij”.

Za skupino Volvo Car je prihodnost električna in svoje podjetje preoblikujemo s konkretnimi dejanji,” je povedal izvršni direktor Håkan Samuelsson ter dodal, da je zadovoljen, ker so presegli predpisano zmanjšanje flotnih emisij CO2. Slednje naj bi dokazovalo, da je njihova strategija dobra tako za posel kot tudi za planet.

Trgovanje z okoljskimi krediti je sicer običajna praksa, ki jo dovoljuje evropska regulativa. Presežke flote Fiat Chrysler in Honda tako pokriva Tesla, Volkswagen pa je zaradi zamika v urniku električnih modelov podpisal dogovor z MG Motor.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford, Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
SSC bo zaradi dvomov ponovil Tuatarin naskok na hitrostni rekord
Volkswagen Caddy je večji in bolj uporaben