Novice

Volkswagen Caddy je večji in bolj uporaben

Peta generacija modela Volkswagen Caddy prihaja na trg kot kombinirano vozilo, družinski enoprostorec, mestni dostavnik ali avtodom.

Novo generacijo popularnega vsestranskega modela so tokrat prvič zasnovali na osnovi prečne modularne platforme MQB, s katero tudi v ta segment prihajajo številne nove tehnologije. Platforma, ki predstavlja temelj zasnove tudi osmi generaciji Golfa, v peti generaciji modela Caddy podpira vrsto inovativnih asistenčnih sistemov, vključno s sistemom Travel Assist, ki, prvič med znamkinimi gospodarskimi vozili, omogoča podporo vožnji v celotnem hitrostnem območju. Kot sestavni del sistema Front Assist je novost asistenčni sistem za zavijanje v levo, ki naj bi preprečeval nezgode pri zavijanju čez nasprotni vozni pas, prvič pa bo v tem segmentu na voljo tudi asistenca za manevriranje s prikolico ob vzvratni vožnji Trailer Assist, že poznana iz gospodarskega vozila Crafter.

Novi Caddy bo kot kombinirano vozilo in enoprostorec na voljo v izvedenkah Kombi, Caddy, Life, Style in Move ter različicah mestnega dostavnika Cargo in Cargo Maxi z daljšo medosno razdaljo. Prihodnje leto naj bi se jim pridružil še naslednik modela Caddy Beach pod novim imenom Caddy California.

Zunanji videz novega modela Caddy zaznamujejo bolj dinamični proporci, saj ima po zaslugi platforme daljšo medosno razdaljo (2,755 m), notranjost pa prepriča z visokotehnološkimi rešitvami in občutno večjim uporabnim prostorom. Različica Caddy Cargo ima tovorni prostor prostornine 3,1 m3, njegova daljša različica Cargo Maxi pa 3,7 m3 ter mersko zadošča za prevoz dveh euro palet. Potniške izvedbe so serijsko opremljene s petimi sedeži ter opcijsko tretjo sedežno vrsto.

Voznikovo okolje predstavlja novo razvita arhitektura prikazovalnih in upravljalnih elementov, bodisi kot analogna instrumentna plošča z digitalnim večfunkcijskim prikazovalnikom ali pa kot digitalni kokpit. Glede na izbrani paket opreme je vozilo serijsko ali opcijsko opremljeno z multimedijsko-informacijskim sistemom in navigacijo z zasloni v velikostih 6,5 palcev, 8,25 palcev ali 10 palcev, digitalno pa je tudi uravnavanje parametrov klimatske naprave.

Bencinski del motorne ponudbe bo zastopal učinkovit bencinski motor TSI s podporo turbine in močjo 84 kW (114 KM), kmalu pa naj bi bila na voljo še različica priključnega hibrida (eHybrid) in dodana možnost pogona na zemeljski plin (motor TGI – 96 kW/130 KM). Dizelsko plat predstavljajo dvolitrski motorji TDI (55 kW/75 KM, 75 kW/102 KM in 90 kW/122 KM) v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko ter novo tehnologijo twindosing, ki z dvostopenjskim vbrizgavanjem aditiva AdBlue dodatno znižuje škodljive emisije.

V Sloveniji naj bi Caddy predstavili v letošnjem decembru, pri zastopniku pa so posredovali cene za dizelski izpeljanki srednje moči: 20.849 € za Cargo 2,0 TDI – 75 kW/102 KM oziroma 23.990 € za potniško različico z enakim motorjem.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Volkswagen Caddy je večji in bolj uporaben"


mavrica
3 leta 5 meseci nazaj

armatura me spominja na MB Sprinter

Firediver
3 leta 5 meseci nazaj

Že sedaj mi deluje samo kot facelift prejšnje generacije, ki je bazirala na golfu 5, ne pa, da je to čisto nova generacija na čisto novi osnovi. Je to vse, kar oblikovalci zmorejo? Oziroma, za koga ima to vsaj malo wauuu učinka?

wildbliw
3 leta 5 meseci nazaj

Res je, da je osvežen, mislim pa, da ne bo dolgo svež. Kot npr. T-Roc ali pa T-Cross. Če ga pa primerjam z ID-3, mi pa že zdaj zastarel deluje.

meganer
3 leta 5 meseci nazaj

Ko vidiš ceno ……. te mine.

Blinder
3 leta 5 meseci nazaj

Pri temu pa si ne upajo izlocit iz prodaje diesle ha?

 
Fordove presežke emisij bo pokril Volvo
Euisun Chung je novi prvi mož skupine Hyundai-Kia