Novice

Fordovi križanci tudi z oznako RS?

Potem ko v zadnjem času postajajo čedalje bolj popularni športno dinamični križanci, ki se ponašajo s precej zavidljivimi zmogljivostmi, so pričeli tudi pri Fordu razmišljati, da bi poslali na trg kakšen podoben produkt. Tako bi lahko že v bližnji prihodnosti v njihovih salonih naleteli na športno uporabno vozilo z oznako RS.

Označba RS, ki pri Fordu krasi najbolj strupeno dirkaške različice, je bila sicer do sedaj rezervirana zgolj za model Focus (ter verjetno tudi prihajajočo Fiesto), kar pa bi se lahko že v kratkem spremenilo. Omenjeno namero je potrdil Dave Pericak, globalni direktor oddelka Ford Performance, ki vidi v športno dinamičnem športnem terencu dovolj zanimivo prodajno priložnost, saj tovrstne različice (vsaj zaenkrat) še niso množičneje zastopane na trgu. Ob tem dodaja, da si dandanašnji kupci čedalje bolj želijo vozil agresivnega zunanjega izgleda, ki se hkrati ponašajo s športnimi zmogljivostmi.

Prvi Fordov športni terenec, ki bi ga dodobra predelali v njihovem športnem oddelku, bi tako lahko bila prodajno uspešna Kuga, s čimer bi vrgli rokavico najbližji konkurenci, ki tovrstnih različic (še) nima v ponudbi (Volkswagen Tiguan, Kia Sportage, Nissan Qashqai, ipd). Kdaj bi strupena Kuga RS lahko prišla med kupce, pa zaenkrat še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Seat je uradno napovedal sedemsedežnega športnega terenca
Toyotin patent električnega kompresorja za hibridno Supro?