Novice

Fordov športni oddelek pripravlja še Fiesto RS?

Ford bo 3. februarja razkril povsem novo generacijo Focusa RS, ki pa ne bo ostal edini Fordov športnik z oznako RS. Tyrone Johnson, vodja Fordovega športnega oddelka, je potrdil, da bi lahko prišla tudi močnejša različica Fieste ST.

Nov športni oddelek Ford Performance bo do leta 2020 predstavil 12 športnih vozil, med njimi so že predstavljeni modeli GT, F-150 Raptor, Focus RS, Mustang Shelby GT350 in GT350R. Precej mest je še nazapolnjenih, zato je logičen korak, da bo enega izmed njih zasedla Fiesta RS.

Tyrone Johnson, vodja programa Ford Performance, je dejal, da so vodilni, na podlagi odličnega uspeha Fieste ST, prižgali zeleno luč za razvoj močnejše verzije malega avtomobila. Med glavnimi aduti za razvoj je tudi prihod nabritega Volkswagen Pola R. Prve govorice o Fiesti RS so se pojavile že leta 2008 in se okrepile leta 2010, ko je na sceno prišla Fiesta RS v reli preobleki.

Večji brat Focus RS bo na voljo kot petvratna kombilimuzina, zato bo Fiesta RS najverjetneje na voljo samo v trivratni obliki, s čimer bodo poskrbeli za lažje razlikovanje med modeloma.

Poleg večje moči naj bi oznaka RS prinašala tudi boljše zavore, podvozje in pnevmatike.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Fordov športni oddelek pripravlja še Fiesto RS?"


pskoda
9 leta 2 meseci nazaj
 
Brez fleksibilnosti ni konkurenčnosti
Toyota se po 18 letih odsotnosti leta 2017 vrača v WRC