Novice

Francoski dostavniški trojček

Peugeot, Citroën in Opel so predstavili svoje male dostavnike, ki nudijo podoben obseg praktičnih poslovnih rešitev, a so do določene mere zadržali različne podobe.

Peugeot je za dostavniško izvedenko zadržal ime Partner, model pa je opremljen z znamkinim pristopom k ergonomiji voznikovega prostora i-Cockpit, ki so ga nekoliko prilagodili poslovni rabi. V ospredje postavljajo dobro preglednost, zato so mu namenili kamero na spodnjem delu zunanjega ogledala na sovoznikovi strani ter drugo na zgornjem delu vrat tovornega prostora, njuna slika pa je prikazana na 5-palčnem zaslonu nadomestka vzvratnega ogledala.

Partner je opremljen z indikatorjem potencialne preobremenitve, ki se pokaže (bela LED) ob 90-odstotni dovoljeni skupni nosilnosti ter opozori z rumeno LED svetlobo in opozorilom med merilniki ob presegu praga nosilnosti.

Običajna izvedenka Parnerja (dolžine 4,4 m) ima 1,81 m uporabne dolžine, medtem ko daljša izvedenka (4,75 m) omogoča prevoz predmetov do 2,16 m dolžine. Uporabnikom (v odvisnosti od izvedenke) daje možnost prevoza od 650-1.000 kg tovora.

Citroën Berlingo se predstavlja v enakih dolžinskih različicah z nosilnostjo do 1.000 kg tovora (prav tako nameščen indikator preobremenitve), pri čemer uporabnikom dajejo na razpolago izbiro med izvedenkama z različnim odmikom od tal, nivojem opreme in zaščite motorja, ki sta odvisni od tega ali je Berlingo namenjen prevozu tovora (Driver) ali opreme za delo (Worker). Prav tako je na voljo nekaj več izbire glede konfiguracije potniških mest, model Crew Cab prepelje do 5 potnikov v dveh vrstah, Extenso Cab pa ima v prvi vrsti prostora za tri potnike.

Berlingo sledi sodobnim trendom z bogato ponudbo asistenčnih sistemov, ki odlično pokrivajo tako področje večje varnosti kot tudi večje voznikovo udobje na poti.


Obe francoski znamki sta v opis novincev dodali tudi povzetek motorjev, ki bodo na razpolago: bencinski 1,2-litrski PureTech 110 S&S 6-st. ročni menjalnik, PureTech 130 S&S EAT8 (druga polovica 2019), dizelski 1,5-litrski BlueHDi 130 S&S 6-st. ročni menjalnik ali EAT8, dizelski 1,6-litrski BlueHDi 75, BlueHDi 100 ter BlueHDi 100 S&S (vsi 1,6-litrski motorji izključno z ročnim menjalnikom).


Tudi pri znamki Opel se zgodba precej ponavlja, Combo ima v svoji peti generacijski izvedbi dve dolžinski različici in enako sposobnost prevoza do 1.000 kg tovora z opozorilnim signalom ob morebitnem pretiravanju. Podobno je s ponudbo asistenčnih sistemov in praktičnega prikaza okolice vozila na račun dveh nameščenih kamer. Ob tem se bodo uporabniki Comba lahko odločili tudi za opcijsko strešno loputo, ki bo v pomoč pri diagonalnem natovarjanju daljših predmetov.

Prvi izmed trojice na trgu bo glede na navedbe znamk v sporočilih za javnost očitno Opel Combo, ki se bo predstavil v Hannovru in naj bi bil naprodaj že septembra. Za Berlingo naj bi že sprejemali prednaročila, v salonih pa ga pričakujejo proti koncu leta, medtem ko je Partner terminsko načrtovan za novemberski debi.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel, Peugeot, Citroën.)

 

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tipkanje v avtomobilu: prepovedano, dovoljeno ali oboje?
Volkswagen dvakrat najhitrejši na Pike’s Peak