Novice

Francoski šarmer nosi ime DS 7 Sportback

Pri DS Automobiles bodo s prihodom športnega terenca DS 7 Crossback storili velik korak naprej v smislu prestiža, udobja in avtonomne vožnje.

CL 17.021.017Z oblikovalskega vidika želijo pri francoskem proizvajalcu vozil poskrbeti, da DS 7 Crossback izstopa iz povprečja. Njegov videz mora biti v trenutku prepoznaven, tako spredaj kot zadaj, neodvisno od ure v dnevu. To so dosegli s prepoznavnim svetlobnim podpisom – sprednji moduli LED tvorijo žaromete DS Active LED Vision, ki so v obliki draguljev, se ob odklepu vozila obarvajo vijolično in obrnejo za 180 stopinj. Dodatno so svetlobni podpis okrepili z vertikalno razporejenimi dnevnimi lučmi v vzorcu biserov, ki skupaj s kaskadnimi smernimi kazalci poudarjajo svetlobni podpis znamke, ki ga vsakdo nemudoma prepozna. Nič manj posebni niso zadnji žarometi LED, v njihovo končno obdelavo je vključen tridimenzionalni motiv lusk, ki je bil zasnovan neposredno po avantgardnem slogu najnovejšega konceptnega vozila znamke DS E-Tense.

“Vodilna smernica vseh etap zasnove modela DS 7 Crossback je bila želja po izražanju prefinjenosti, odličnosti in najboljšega strokovnega znanja. In rezultat je zdaj tu. Karizmatično vozilo z obliko karoserije idealnih razmerij. Brezhibna združitev moči in prefinjenosti,” je dejal Thierry Metroz, direktor oblikovanja pri DS-u.

V osrčju potniške kabine sta nameščena dva 12-palčna zaslona. Prvi je namenjen navigacijskemu sistemu in multimedijskemu vmesniku, sistemu MirrorScreen inds7-crossback-makes-debut-13 funkcijam DS Connect, drugi pa se lahko prilagodi uporabniku ter je v osnovi merilnik hitrost in vrtljajev. Kot zvest predstavnik filozofije stila DS, ponuja pet različnih kombinacij notranjosti oziroma pet ambientov Inspirations, ki zadovoljijo okuse in želje vsakega posameznika, saj odsevajo njegov temperament. V počastitev Pariza so ambienti Inspirations DS poimenovani Bastille, Rivoli, Faubourg in Opéra, dodatno pa je na voljo še ambient Performance Line v duhu Grand Tourisma iz istoimenske linije, ki jo je znamka DS pred kratkim lansirala.

V motorni paleti izstopa E-Tense. DS-ov lastni hibridni pogonski sklop sestavljajo bencinski agregat s 149 kilovati moči, dva elektromotorja, vsak ima 74 kilovatov, 8-stopenjski samodejni menjalnik in litij-ionska baterija s kapaciteto 13 kWh in močjo 90 kW. Skupna moč sistema znaša 223 kilovatov, drugi elektromotor pa poganja zadnjo os, zato ima DS 7 Crossback štirikolesni pogon. Uporabniku bodo na voljo trije vozni profili: 100% električni, hibridni in kombiniran. V električnem načinu znaša doseg 60 kilometrov, za polnjenje baterije pa je potrebno 4,5 ali 2,5 ure ob polnjenju na 6,6-kilovatnem polnilcu.

ds7-crossback-makes-debut-26Poleg hibrida E-Tense bo v ponudbi pet motorjev z notranjim zgorevanjem in novi 8-stopenjski samodejni menjalnik zadnje generacije (EAT8). Bencinsko stran zastopajo trije motorji THP 230 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8 in PureTech 130 S&S BVM6. Dizelsko paleto sestavljata dva motorja BlueHDi 130 S&S BVM6 in BlueHDi 180 S&S EAT8).

HyperFocal: 0

Sistem DS Connected Pilot v povezavi s prilagodljivim tempomatom samodejno prilagodi hitrost in razdaljo vozila. Domiselni sistem prilagodi pogoje za vožnjo zlasti v prometnih zastojih: vozilo se samodejno ponovno zažene brez voznikovega posredovanja (čas zaustavitve krajši od 3 sekunde), kar mu zagotavlja brezskrbno vožnjo brez nepotrebnega stresa in odvečnih kretenj. Kamera, ki je vgrajena v sistem, prepoznava prekinjene in neprekinjene talne črte. Med vožnjo stalno analizira sliko in razčleni nastalo situacijo. Vozilo pomaga zadržati na njegovem voznem pasu in na strani, ki jo je izbral voznik. Drugi varnostni sistemi so še DS Night Vision, DS Driver Attention Monitoring in DS Active LED Vision. Slednji samodejno vklopi pet načinov osvetlitve: Parking, Town Beam, Country Beam, Motorway Beam, Adverse Weather.

DS7 Crossback, ki v dolžino meri 4,57 metra, je visok 1,62 metra in širok 1,89 metra, bodo izdelovali v obratu Mulhouse  v Franciji in obratu Shenzhen na Kitajskem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, DS. Foto: DS.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi zveza Renault-Nissan bo testirala avtonomna električna vozila
Renault je končno razkril novi Alpine A110 Coupe