Novice

Renault je končno razkril novi Alpine A110 Coupe

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Švici bo francoski Renault razkril dolgo pričakovanega dvosedežnika, s katerim ponovno obujajo legendarno ime Alpine, ki je izginilo z avtomobilskega zemljevida pred dobrimi dvajsetimi leti. A še pred odprtjem salona so javnosti pokazali prvi dve sliki prihajajočega modela A110.

Najnovejša stvaritev Renaultove športne znamke Alpine se bo v veliki meri naslanjala na koncept Vision, ki so ga predstavili že pred enim letom, pri čemer z zunanjimi linijami dodobra sledi svojemu duhovnemu predhodniku iz 70-ih let preteklega stoletja – Berlinette. Najnovejši Alpinin športnik, ki ga Francozi postavljajo ob bok Porscheju 718 Caymanu, naj bi na ceste prišel koncem letošnjega leta, v Veliki Britaniji pa pričakujejo, da se bo njegova cena vrtela okrog 50.000 funtov.

Kljub temu, da bodo tehnične podrobnosti Francozi razkrili šele na salonu v Ženevu, pa je že sedaj znano, da se bo v njem vrtel sredinsko nameščen 1,8-litrski štirivaljnik, ki bo proizvedel 250 »konjev« pri osnovni verziji ter okrog 300 »konjev« pri močnejši. Slednja se bo hkrati ponašala s precej športnimi zmogljivostmi, saj bo potrebovala za pospeševanje od 0 do 100 km/h manj kot 5 sekund.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Francoski šarmer nosi ime DS 7 Sportback
Smart s posebnim športnim paketom za dva ali štiri potnike