Novice

Porsche zapušča LeMans in se odpravlja v Formulo E

Porsche se bo po zaključku letošnje sezone umaknil iz prvenstva vzdržljivostnih dirk v razredu LMP1 in leta 2019 vstopil v tekmovanje Formule E.

Pri Porscheju so sicer potrdili, da bodo v celoti obdržali dirkalno zasedbo, ki jo sestavljajo vozniki Nick Tandy, Neel Jani, Earl Bamber, Brendon Hartley, Timo Bernhard in André Lotterer, vendar sedaj še ni popolnoma jasno, v katerem tekmovanju bodo dirkači nastopali. Do leta 2019, ko bo Porsche vstopil v Formulo E, je še nekaj časa, a je nemški proizvajalec športnih vozil že pričel z razvojem pogonskega sklopa in infrastrukture. Zaenkrat bodo tekmovali le v prvenstvu GT z novim dirkalnikom 911 RSR, v prvenstvu vzdržljivostnih dirk pa jim bodo v spominu ostale tri zaporedne zmage na sloviti dirki 24 ur Le Mansa.

Po izbruhu dizelske afere je Porsche postal drugi proizvajalec v skupini Volkswagen, ki zapušča dirkaški cirkus. Odhod je dvignil veliko prahu, saj so se pojavile govorice, da skupina Volkswagen s tem zbira dodatna finančna sredstva za vstop Audija v prvenstvo Formule 1. Za zdaj pri Audiju molčijo, a večja sprememba pravil leta 2021 bi lahko botrovali njihovemu vstopu v prvenstvo. Audi bi tako, poleg vedno atraktivne Formule 1, dirkal še v prvenstvu Formule E. Tam bodo imeli svoje ekipe tudi BMW, Mercedes-Benz in zdaj še Porsche.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto:

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Izjemni Rolls-Royce Phantom VIII
General Motors namerava posodabljati vozila na daljavo