Novice

Lahko prenovljeni Nissan Qashqai konkurira premijskim tekmecem?

Prenovljeni Nissan Qashqai je pripravljen, da zapelje na evropske ceste, zato so pri proizvajalcu pripravili obsežno fotogalerijo in vse potrebne informacije o enem najbolje prodajanih evropskih križancev.

 

Nissan se je pri prenovi osredotočil na štiri ključna področja: zunanji videz, boljša kvaliteta potniške kabine, udobje na poti in delno avtonomna vožnja. Prenova je prinesla tudi dodaten paket, Tekna+, ki naj bi poskrbel za prehod Qashqaija v nekoliko bolj prestižne vode ter mu omogočil bitko s premijskimi tekmeci. Paket prinaša v potniško kabino usnje napa s tridimenzionalnimi šivi, ozvočenje Bose z osmimi zvočniki in pokrove stranskih ogledal ter strešne nosilce v satenasto sivi barvi.

Potniška kabina ni izboljšana le pri najbolje založenih paketih, saj je tudi osnovni, najcenejši paket pridobil kvalitetnejše materiali ter nekaj dodelav. Najbolj izstopajo volanski obroč s prirezanim dnom, drugačne zračne šobe in ročice za odpiranje vrat. Drugačni so tudi šivi na osrednjem držalu za roke, pomembna novost je avtomatsko spuščanje in dvigovanje vseh štirih stekel, sprednji sedeži imajo več bočne opore, vendar tanjša naslonjala, zato je na zadnji klopi več prostora za kolena potnikov. Drugačna je še podoba vmesnika večopravilne enote.

Oblikovalci so sprednjemu delu vozila z novim odbijačem, masko hladilnika v obliki črke V in drugačnimi žarometi z vgrajenimi dnevnimi žarometi LED vdahnili več svežine. Tudi na zadku je nameščen prenovljen odbijač in drugačni žarometi v tehnologiji LED. Poleg nove podobe 17-, 18-, in 19-palčnih platišč sta na voljo še dve posebni živi barvi – Vivid Blue in Chestnut Bronze.

Za boljše vozne lastnosti bodo poskrbeli izboljšani blažilniki z manjšo povratno odzivnostjo in spremenjenimi gumenimi komponentami. Pri Nissanu so že otrdili stabilizacijski drog in s tem izboljšali vozne sposobnosti. Zaradi pogledovanja k premijskih tekmecem so morali dodatno zvočno izolirati sprednja vrata in zadnje boke, namestili so dodatna tesnila pri sprednjih vratih in vgradili debelejša stekla.

Nissanov delno avtonomni sistem ProPilot bo nadzoroval delovanje krmiljenja, pospeševanja in zaviranja na enem avtocestnem pasu. Samodejno bo znal voziti tudi v prometnih konicah ali pri višjih hitrostih. ProPilot deluje v sožitju s tremi varnostno-asistenčnimi sistemi, aktivira pa se ga z uporabo stikala na volanskem obroču.

Prenovljeni Nissan Qashqai bo na evropske ceste zapeljal julija.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Lahko prenovljeni Nissan Qashqai konkurira premijskim tekmecem?"


2 leta 9 meseci nazaj

Ogledal sem si ga v Avstriji kjer jih že prodajajo in mislim , da so zelo malo naredili novega , razen zanimivega volana so vse skupaj samo manikirni popravki in zato ta novi qashqai ni nič kaj omembe vredno boljši od prejšnjega, če primerjam opremo 360, z novim s srednjo opremo , razen tisti iz vrha ponudbe, ki pa je cenovno primerno zasoljen.

kseb
2 leta 11 meseci nazaj

Ali te izboljšave, ki prinašajo dodatno težo (izolacija, debelejša stekla…) vplivajo na (višjo) porabo goriva?

 
Golfovi geni za novi Volkswagen Polo
Tudi v Münchnu razmišljajo o omejevanju prometa dizelskih vozil