Novice

GT bo McLarnov najbolj imeniten model

Pri angleškem specialistu za športna vozila so razkrili povsem nov model GT, ki bo najprostornejše in obenem tudi najbolj luksuzno vozilo v njihovi ponudbi. McLarnov Gran Turismo, za katerega so sicer našli inspiracijo v legendarnem Ferrariju 250 GT SWB, naj bi se znašel na cestah že konec tega leta.

McLarnov GT sicer velja že za četrti nov model v okviru poslovnega programa Track25 oziroma programa razvoja do leta 2025. Njihov prvi Gran Turismo v ponudbi je sicer dolg kar 4,7 metra ter se obenem ponaša s kar 570 litri prtljažnega volumna (420 zadaj ter 150 spredaj). Najnovejši McLaren ima namreč zadaj 420 litrski prtljažnik, v katerega naj bi se dalo spraviti celo dva para 185-centimetrskih smuči, spredaj pa je na voljo še 150 litrov uporabne praznine. Športni potovalnik, ki je v osnovi hkrati zmogljiv dirkalnik, je sicer od tal oddaljen le 110 mm, a ga je možno dvigniti za dodatna 2 centimetra, zaradi česar postane bolj vsakodnevno uporaben.

Pod motornim pokrovom McLarna GT se vrti izjemno zmogljiv prisilno polnjeni 4-litrski V8 agregat, ki proizvede kar 620 »konjev« največje moči (630Nm navora), kar pripomore, da pospeši od 0 do 100 km/h v le 3,1 sekunde ter doseže 326 km/h najvišje hitrosti. Za pogon zgolj 1.530 kg težkega vozila skrbi 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik (SSG), moč pa se prenaša na zadnji kolesni par.

V notranjosti se novi McLarnov GT po pričakovanjih ponaša s prefinjenimi materiali (v ponudbi sedežnega oblazinjenja naj bi se znašel celo kašmir) ter naborom najsodobnejših pripomočkov, kjer bo moč izbrati tudi 12-zvočniški sistem proizvajalca Bowers & Wilkins.

McLaren GT bo v prodajnih salonih že konec tega leta, na angleškem trgu pa naj bi stal vsaj 163.000 funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motortrend. Foto: McLaren.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Focus ST tudi kot uporabnejši karavan
Škoda pred razkritjem malega električnega avtomobila