Novice

Škoda pred razkritjem malega električnega avtomobila

Pred načrtovano premiero prvega popolnoma električnega avtomobila so pri Škodi pokazali njegove prve obrise.

Prvi Škodin predstavnik električne vrste naj bi bil zgrajen na osnovi odhajajočega modela Citigo in naj bi, enako kot prenovljeni Superb, dočakal svojo premiero v Bratislavi. Ob pogledu na objavljeno računalniško generirano podobo že videz prednjega dela nakazuje, da ne gre za avtomobil s klasičnim motorjem na notranje izgorevanje, saj na maski ni običajnih hladilnih rež. V primerjavi s trenutno aktualnim modelom Citigo so nekoliko spremenili prednji odbijač, medtem ko je priključek za polnjenje nameščen zadaj bočno, kjer je pri običajnih modelih odprtina za natakanje goriva.

Pri Škodi zaenkrat še ostajajo precej skrivnostni o podrobnostih, glede na pripadnost družini Volkswagen pa lahko predvidevamo, da bodo električne zmogljivosti novega avtomobila primerljive z zmogljivostmi Volkswagnovega modela e-Up, ki ga poganja električni motor s 60 kW (81 KM) in z 210 Nm navora. Njegov doseg naj bi znašal 160 km z enim polnjenjem, zagotavljale pa naj bi ga baterije kapacitete 18,7 kWh, ki naj bi jih bilo moč napolniti na 3,6 kW polnilnici v šestih urah, medtem ko naj bi polnjenje na hišni vtičnici trajalo okoli 9 ur.

Pojavljajo se tudi ugibanja okoli imena novega Škodinega malega električnega avtomobila, po nekaterih informacijah naj bi ga pri Škodi poimenovali Citigo-e iV. Na odgovor nam ne bo treba več dolgo čakati.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
GT bo McLarnov najbolj imeniten model
Ime BMW M5 Edition 35 Years pove vse