Novice

Ford Focus ST tudi kot uporabnejši karavan

Vsi družinski očetje, ki vam močno diši 280 “konj” bencinskega Focusa ST ali 190 dizelskih “ST konj”, a vam je njegova petvratna kombilimuzinska karoserija premajhna in premalo uporabna, pozor! Za vse vas je Ford pripravil zanimivo rešitev, karavanski Focus ST.

Po novem boste imeli namreč možnost v daljši, prostornejši in predvsem bolj uporabno zasnovani karavanski karoseriji izbirati med 2,3-litrskim EcoBoost agregatom ali dvolitrskim EcoBlue turbodizlom. Oba sta tudi v karavanu v osnovi združena z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, bencinarja pa je možno proti doplačilu spariti tudi s sedemstopenjsko samodejno alternativo.

Kot osnovnemu Focusu ST, so tudi karavanu namenili dodatke, kot so elektronska zapora diferenciala, funkcija izenačevanja motornih vrtljajev pri ročnih menjalnikih ob pretikanju navzdol in možnost izbire med voznimi programi.

Pospešek do sto EcoBoost izpeljanke se na račun večje lastne mase vozila podaljša s 5,7 sekund na 5,8 sekund, pri dizlu pa iz 7,6 sekund na 7,7 sekund. Povprečna poraba prvega je 7,9 l/100 km (179 g CO2/km), drugega pa 4,8 l/100 km (125 g CO2/km). 280 KM bencinarja zadošča za največjo hitrost (elektronsko omejeno) 250 km/h, dizelskih 190 KM pa ustavi fizika pri 220 km/h.

Zunaj se bo ST, podobno kot kombilimuzina, ločil od drugih karavanov z dinamičnejšim izgledom, ki ga bodo zaznamovali športnejša odbijača spredaj in zadaj, poudarjena pragova, napisi ST in širša kolesa. Tudi v kabini, katere uradne fotografije so deloma pričakovano osredotočene na prikaz prostornega zadka avta, pričakujemo že poznana Recarova sedeža za voznika in sovoznika, značke ST na standardnih mestih ter športni trikraki volanski obroč.

Ker Focus ST zaenkrat še ni na voljo na slovenskem trgu, vam v tem trenutku zaupamo nemške cene. Za Focus ST z EcoBoostom tam pričakujejo najmanj 32.900 evrov, za njegovo izpeljanko z EcoBlue motorjem pa 31.900 evrov. Karavanska opcija, neodvisno od tipa goriva, narekuje doplačilo v znesku 1.200 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

12 komentarjev za "Ford Focus ST tudi kot uporabnejši karavan"


pskoda
4 leta 11 meseci nazaj

Končno so spremenili tiste grde rore na sredini. Veliko lepše izgleda na vsaki starni

emozul
4 leta 11 meseci nazaj

Lep, ni kaj. Točno to bi jaz vzel. Dizla, avtomatik. Verjetno bo cena z malo bombončki nekje 35.000 evrov.

srcnik
4 leta 11 meseci nazaj

V čem je fora, da ti je top 2.0 dizel s 190 konji (napram 280KM v bencinski izvedbi) ? Res ne razumem teh švoh dizelskih verzij performance modelov ala gtd, vRS dizel, ST dizel… Ko bi vsaj naredili podobno zmogljive, ne pa da si na istih konjih kot vsak star čipan 2.0 dizel… In folk navdušen, da lahk plača za to 35k+ €?

emozul
4 leta 11 meseci nazaj

Kot prvo, nisem neki navdušen, tudi jaz bi imel več konjev. Imam RS, ki ni športnik, pelje se pa kar vredu. Enostavno delam preveč kilometrov, da bi kupil bencinarja (35tk). Bencinar sem prepričan, da bi mi pokuril ca. 4-6 litrov več kot dizel, glede na mojo vožnjo.

srcnik
4 leta 11 meseci nazaj

No saj ni toliko letelo na tebe, bolj na proizvajalce, da se ne potrudijo in dajo v nos bodisi 2.0 biturbo ali 3.0 dizla s podobnimi konji kot bencinska verzija…

4 leta 11 meseci nazaj

Z osebo srcnik se tule celo strinjam! 🙂

srcnik
4 leta 11 meseci nazaj

Kaj se pa ti oglašaš, s tvojemu kavnemu mlinčku 😛

4 leta 11 meseci nazaj

It’s not the size of the dog in the fight, it’s the size of the fight in the dog pravijo. 🙂

srcnik
4 leta 11 meseci nazaj

Ti se kar tolaži, da je važna tehnika in ne velikost 😛

Skyen
4 leta 11 meseci nazaj

Avto, ki bo realistično verjetno okoli 35k in serijsko halogenski žarometi…

4 leta 11 meseci nazaj

Še vedno cenejši za okoli 2k€ od njegove konkurence, Golf GTI Performance (Nemčija).

xxl
4 leta 11 meseci nazaj

Za nobenega ne dam toliko denarja.

 
Maserati in BMW si bosta delila avtonomno tehniko
GT bo McLarnov najbolj imeniten model