Novice

Porsche je razkril osveženega Macana

350.000, zdaj pa je napočil čas, da ga osvežijo in s tem pripravijo na naslednjih nekaj, nedvomno ravno tako zelo uspešnih, prodajnih let.

Osvežitev se je dotaknila praktično vseh elementov avta. Začnimo z oblikovnimi. Zunaj najbolj izstopajo zadnje luči, ki so jih razpotegnili v svetlobni pas segajoč preko celotne širine avta. Spredaj so popravki manjši, a so tudi prisotni, namenjeni pa so predvsem poudarjanju širine avta. Novi so 20- in 21-palčna kolesa in štiri zunanje barve, Miami modra, Mamba kovinsko zelena, Dolomite kovinsko srebrna in barva poimenovana preprosto Crayon ali po slovensko voščenka.

V kabini je glavni element 11-palčni osrednji barvni zaslon z visoko ločljivostjo, pod njim pa sta vidna še preoblikovana zračnika. Svež za Macana je GT športni volanski obroč, podoben tistemu v 911, doplačilni paket Sport Chrono pa primakne še stikalo za preklapljanje med različnimi režimi oziroma nastavitvami avta ter Sport Response gumbom v sredini obroča. Novi sta tudi opciji električno ogrevanega prednjega stekla in ionizatorja zraka za klimatsko napravo.

Na področju tehnike so, tako Porsche, uspeli še dodatno izboljšati vozne lastnosti avta, vključujoč izboljšano uravnoteženost med stabilnostjo in udobjem v vožnji. Dodatnih je tudi nekaj novih voznih pomočnikov in varnostnih sistemov.

Izbrano mesto za predstavitev osveženega Macana v kitajskem Šanghaju ni presenečenje. Od omenjenih 350.000 primerkov so jih namreč kar 100.000 prodali na kitajskem trgu.

Avtombilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Gyon je še en v vrsti kitajskih proizvajalcev električnih avtomobilov
Popolnoma nov Audi Q3 je večji in bolj povezan