Novice

Hibridni Czinger 21C pospeši do stotice v 1,9 sekunde

Še eden v vse večji množici hiperšportnikov prihaja tokrat iz ZDA, po zaslugi 1.250-»konjskega hibridnega pogona pa naj bi rabil za pospešek do 100 km/h eksplozivnih 1,9 sekunde.

Uradni naziv podjetja, ki prihaja iz Los Angelesa, se glasi Czinger Vehicles, prihodnji mesec pa bodo širši javnosti predstavili svoj prvi izdelek, Czinger 21C. Gre za hiperšportni dirkalnik, ki naj bi iz v lastni hiši razvitega hibridnega pogona ponujal vozniku v rabo kar 919 kilovatov oziroma 1.250 konjskih moči. Podatka o sistemskem navoru še niso razkrili, enako so zadržali tudi tehnični opis zasnove hibridnega pogona. Kljub temu ugibamo, da gre za neke vrste kombinacijo prisilno polnjenega bencinskega agregat in večjega števila elektromotorjev ter baterije z možnostjo polnitve s priklopom na električno omrežje (priključni hibrid).

Upoštevajoč podatek o pospešku do stotice v 1,9 sekunde in moč hibridnega pogona ne dvomimo v izjemne vozne zmogljivosti novinca. A Czinger trdi, da to ni vse, kar bo postavilo 21C na globalni avtomobilski zemljevid. Američani trdijo, da predstavlja evolucijski preskok v zasnovi visokozmogljivih športnikov, kar nenazadnje sporoča tudi s svojo pojavo. Zaznamujejo ga nizka linija, poudarjena in široka koloteka spredaj in zadaj, dodatno široka boka, kratka previsa spredaj in zadaj ter velik spojler na zadku. Fotografije notranjosti so zaenkrat še zadržali zase, a pravijo, da sprejme vase dve osebi.

Tudi s ceno nas pri Czinger Vehicles v tem trenutku še niso razsvetlili, a glede na druščino superdragih hiperšportnikov, kamor ciljajo Američani z 21C, ne bomo presenečeni, če bo ta sedemmestna. Zagotovo pa bomo odgovore na vsa ta in še katero drugo vprašanje dobili, ko se odprejo vrata mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Fot: Czinger Vehicles.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Hibridni Czinger 21C pospeši do stotice v 1,9 sekunde"


xxl
4 leta 2 meseci nazaj

Gotovo za Rimca še niso slišali. 😉

 
Avtomobilski salon v Pekingu bo letos na sporedu kasneje
Usposabljanje Fordovih mehanikov s pomočjo navidezne resničnosti