Novice

Avtomobilski salon v Pekingu bo letos na sporedu kasneje

Kar se je zadnje dni šušljalo, so zdaj uradno potrdili organizatorji salona v Pekingu.

Iz varnostno-zdravstvenih razlogov, ki so seveda povezani z izbruhom koronavirusa, so organizatorji mednarodnega avtomobilskega salona v Pekingu potrdili, da letošnji salon ne bo potekal konec aprila.

V tem trenutku Kitajci še niso določili novega datuma salona, katerega prvotni termin je bil med 21. in 30 aprilom. Organizatorji pri tem pravijo, da bodo poskušali najti najbolj optimalen novi termin, ki bo usklajen z avtomobilskimi znamkami.

Naj spomnimo, da je salon v Pekingu organiziran na vsake dve leti in je za avtomobilske znamke še vedno zelo pomemben. Leta 2018, ko je imel salon nazadnje odprta vrata, so namreč praktično vsi proizvajalci kuliso salona na tem globalno izredno pomembnem trgu izkoristili za predstavitve njihovih takrat najpomembnejših novosti. Glede na to, kako avtomobilska industrija predstavitve svojih modelov določa zelo strogo in daleč vnaprej, ugibamo, da zamik salona najbrž ne bo bistven ter ocenjujemo, da se bo zgodil mesec ali največ dva kasneje kot prvotno načrtovano. Če se bi izkazalo, da bi organizatorji želeli zamakniti odprtje salona na še kasnejši datum, obstaja namreč zelo velika možnost, da bodo avtomobilisti izrabili druge priložnosti za predstavitev svojih bodočih izdelkov, ki jih sicer za enkrat še hranijo za salon v Pekingu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: proizvajalci, organizator.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
General Motors umika znamko Holden iz Avstralije
Hibridni Czinger 21C pospeši do stotice v 1,9 sekunde