Novice

Hibridni Kia Niro je pripravljen na razkritje

Kia je novinarsko konferenco na avtomobilskem salonu NAIAS v Detroitu izkoristila tudi za novo najavo hibridnega križanca Niro. Po prvih skicah so sedaj v javnost poslali bolj oprijemljivi računalniško generirani fotografiji modela, ki naj bi bil pripravljen na proizvodnjo.

Koncept Niro, ki ga je korejski proizvajalec prvič pokazal v Frankfurtu leta 2013, je pridobil oznako “pripravljen za proizvodnjo”. Večnamensko hibridno vozilo oziroma HUV (Hybrid Utility Vehicle) bo imelo, kot je razvidno že iz imena, nameščen namenski hibridni pogon, razvit posebej zanj. Produkcijska različica bo prvič razkrita prihodnji mesec na avtomobilskem salonu v Chicagu.

Vozilo na slikah nosi le malo podobnosti s konceptom, vendar pa se po drugi strani močno opira na prvi dve skici, ki jih je Kia pred kratkim poslala v javnost. Zunanjost zaznamuje prepoznaven oblikovalski jezik. Spredaj je najbolj izstopajoč tigrov nos, zadek pa krasijo tipični žarometi, ki so podobni tistim na ostalih Kiinih modelih. Za oblikovanje zunanjega videza sta bila zadolžena oblikovalska salona iz Kalifornije in južnokorejskega Namyanga.

Proizvajalec ni razkril točnih specifikacij hibridnega pogonskega sklopa, do sedaj vemo le, da bo hibridni sistem kombinacija manjšega bencinskega agregata in električnega motorja. Če si dovolimo nekaj ugibanja, bi si lahko Niro pogonski sklop delil z nedavno predstavljenim Hyundai Ioniqom. Za vse natančne uradne informacije bo potrebno počakati do februarja, ko se bo Niro prvič predstavil širši javnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Motortrend. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissanov bojevnik za terenske vragolije
Dvominutni nastop novega Mercedes-Benza razreda E