Novice

Hyundai Ioniq na prvih fotografijah

Pri južnokorejskem Hyundaiju dodobra vzburjajo javnost s kazanjem skic in slik njihovega prvega avtomobila, v katerem bodo na voljo trije pogonski sklopi (hibridni, priključno hibridni in električni).

Po prvih vtisih sodeč, novi Ioniq ne bo ustvaril toliko polemik kot zadnja generacija kontroverzno oblikovane Toyote Prius, ki je sicer njegov najbližji konkurent. Prav tako prve slike Ioniqove notranjosti ne kažejo na kakšno pretirano avantgardno oblikovanje, temveč gre za že poznane oblikovne rešitve sodobnih Hyundaijevih modelov.

Ioniq bo sicer na voljo s tremi pogonskimi sklopi (hibrid, EV, priklučni hibrid), pri čemer so na predstavitvi v Južni Koreji najprej predstavili zgolj hibridnega. Tega bo poganjal 1,6-litrski agregat GDI s 105 »konji« (146 Nm navora), ki bo sparjen z električnim motorjem (45 KM, 170 Nm). Slednji se bo napajal s pomočjo litij-ionske baterije, za prenos moči pa bo skrbel nov dvosklopkovni menjalnik.

Hyundai Ioniq je zgrajen na posebej zasnovanem podvozju, ki vsebuje 53 % jekla visoke trdnosti v kombinaciji z aluminijem, s čimer so uspeli zmanjšati maso za 12,6 kg.

Avtomobil naj bi svetovni javnosti v živo predstavili čez dva meseca na ženevskem avtomobilskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Hyundai)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia s konceptom napoveduje nov prestižni športni terenec
Audijeva prihodnost bo polna digitalnih zaslonov in naprednih tehnologij