Novice

Hibridno gnana Lexusova admiralska ladja

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bodo pri japonskem Lexusu pokazali svojo najbolj prestižno limuzino LS, ki jo poganja hibridni pogonski sklop s skupno močjo okrog 360 »konjev«.

Potem ko so pri Toyotini prestižni znamki Lexus v ZDA januarja letos pokazali  povsem novo generacijo modela LS, bodo v Švici prvič razkrili tudi hibridno verzijo LS 500h. Za pogon naj bi skrbel enak večstopenjski hibridni sistem kot pri manjšem modelu LC 500h, ki združuje 3,5-litrski bencinski motor V6 (299 KM), zmogljiv elektromotor, litij-ionsko baterijo in samodejni menjalnik. Skupna moč hibridnega pogonskega sklopa pri modelu LC 500h znaša 359 »konjev«, kar je pričakovati tudi pri večjem modelu.

Hibridni Lexusov konkurent Mercedes-Benzovem modelu S bo sicer na zunaj povsem enak kot običajna različica, ki meri 5.235 mm v dolžino in 1.900 mm v širino. Nova generacija Lexusove admiralske ladje bo kupcem na voljo koncem tega leta, cena pa naj bi bila po pričakovanjih malenkostno višja od predhodnika.

Poleg omenjenega hibridnega modela Lexus v Ženevi predstavlja tudi dirkalnik  RC F GT3, ki tekmuje v japonski seriji Super GT in v ameriškem tekmovanju IMSA Weathertech Sportscar Championship.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel v francoske roke?
Citroënov nališpan koncept SpaceTourer 4×4 E