Novice

Opel v francoske roke?

General Motors je v resnih pogovorih s skupino PSA o prodaji svojih evropskih znamk Opel in Vauxhall.

”PSA Group potrjuje, da z General Motorsom raziskuje številne strateške iniciative, usmerjene k izboljšanju profitabilnosti in operativne učinkovitosti, med njimi tudi potencialno pridobitev Opla,” so v izjavi zapisali pri PSA.

Združitev Opla in PSA se je omenjala že leta 2013, a je posel padel v vodo, zdaj pa bo morda le prišlo do združitve, ki bi močno premešala karte na evropskem avtomobilskem trgu. General Motors in PSA že sodelujeta pri proizvodnji športnih terencev in majhnih enoprostorcev. Z združitvijo bi skupina PSA s Peugeotom, Citroënom, DS-om in Oplom postala druga največja skupina v Evropi ter se po velikosti uvrstila takoj za skupino Volkswagen, ki obvladuje približno 16 odstotkov evropskega trga vozil.

S prodajo Opla bi se General Motors čisto in brez težav naposled le umaknil iz Evrope. To je že nekaj časa njihova želja, ki se je okrepila z odločitvijo Velike Britanije za izstop iz Evropske unije. Po drugi strani je to idealna priložnost za PSA, ki bi z Oplom pridobil na obsegu in hkrati pridobil pomembno Oplovo znanje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishijev novi križanec bo prevzel znano ime
Hibridno gnana Lexusova admiralska ladja