Novice

Razkrita je Opel Insignia Grand Sport

Ključni pridevnik ob razkritju nove Insignie Grand Sport je “grandiozen” in z njim tržniki nemške znamke opisujejo tako obliko in lažjo zasnovo, kot tudi tehnologije, inovacije, udobje ter storitve povezljivosti.

Kljub temu, da že ob predhodni najavi ni ostalo dosti skritega, so pri Oplu danes javnosti posredovali prve fotografije nove generacije Insignie, ki se bo na tržišču pojavljala pod nekoliko razširjenim imenom Insignia Grand Sport. Javnosti bo prvič predstavljena marca 2017 na avtomobilskem salonu v Ženevi, do takrat pa se bodo njeni bodoči uporabniki morali zadovoljiti s spodnjimi podatki.

Opel Insignia Grand Sport je zasnovana na novi arhitekturi vozila in ima v primerjavi s predhodnico daljšo medosno razdaljo za 92 mm. Po najavah naj bi največ koristi od dodatnega prostora imeli potniki na zadnjih sedežih, dolžina pa pripomore tudi k bolj športnemu videzu zunanjosti – Insignia Grand Sport deluje daljša in nižja, količnik zražnega upora pa znaša 0,26. V notranjosti Insignie Grand Sport je voznik nameščen tri centimetre nižje, s čimer naj bi poskrbeli za njegovo aktivnejšo in bolj neposredno vozno izkušnjo.

Optimizacija oblog in uporaba lahkih materialov sta inženirjem pomagali pri zniževanju mase za do 175 kilogramov. Seznam dosežkov dopolnjujeta štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora in novi osemstopenjski samodejni menjalnik (na začetku na voljo samo s štirikolesnim pogonom). Kot smo že zapisali, Insignia Grand Sport v novi izdaji prihaja z izpopolnjenim sistemom žarometov IntelliLux LED®.

Na seznamu asistenčnih sistemov pri Oplu med drugim navajajo pomoč pri ohranjanju voznega pasu s samodejnim popravljanjem smeri, nov projicirni zaslon in 360-stopinjski nadzor okolice vozila s kamerami. Udobje v vožnji dopolnjujeta IntelliLink najnovejše generacije ter pomočnik za osebne povezave in storitve Opel OnStar, ki bo po novem razširjen s storitvami osebnega svetovalca

Na področju varnosti je Insignia Grand Sport prvi Opel z aktivnim aluminijastim pokrovom motornega prostora, ki pomaga omiliti posledice morebitnega trčenja s pešcem, saj se v nekaj milisekundah dvigne ter poveča razdaljo do trdih delov motorja.

“Oplu je z novo Insignio Grand Sport ponovno uspel veliki met. Naša nova admiralska ladja je vse cenjene vrline svoje uspešne manjše sestre Astre ponesla na višjo raven. Nobenega avta v Insigniinem razredu ne odlikuje toliko ultra-sodobnih tehnologij. Poskrbeli smo, da je lahka, okretna in fantastična za vožnjo. Našim oblikovalcem je uspela izjemna kombinacija elegantnih in športnih potez, ki si jih z zavistjo ogledujejo tudi vozniki vozil višjih segmentov in cenovnih razredov. Nova Insignia predstavlja novo dimenzijo – je resnično Grand Sport v najboljšem pomenu besede,” je novinko z besedami pospremil Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann.


Skupna dolžina: 4.897 mm, medosna razdalja: +92 mm, kolotek: +11 mm, strešna linija: -29 mm, količnik zračnega upora: 0.26, prostornina prtljažnika: 490 do 1.450 litrov.


O novem štirikolesnem pogonu z nadzorom vektorjev navora, ki ga dopolnjuje zadnje vzmetenje s petimi členi, so pri znamki zapisali: “Dve elektronsko nadzorovani večlamelni sklopki v sistemu štirikolesnega pogona nadomeščata običajni diferencial zadnje osi in zagotavljata natančnejši prenos moči posameznemu zadnjemu kolesu, ne glede na to, ali je podlaga utrjena, mokra, poledenela ali zasnežena. Pri vožnji skozi ovinke se dodaten navor dodeli zunanjemu zadnjemu kolesu, kar občutno zmanjša podkrmiljenje in omogoča natančnejši nadzor. Ob pritisku na pedal za plin se sistem odziva v delčku sekunde in zagotovi, da ostane vozilo stabilno in ga je preprosteje krmiliti v vsaki situaciji.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

 

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Razkrita je Opel Insignia Grand Sport"


cashy
7 leta 4 meseci nazaj

Ni, kaj izgleda fajn. Nikoli pa ne bom razumel PR-ovskega bulls**ta, kot je cvetka, da 3 cm nižje sedenje naredi vozno izkušnjo aktivnejšo in bolj neposredno. Bližje, ko si z ritjo asfaltu, bolj je izkušnja aktivna in neposredna? In potem vozniki SUV-ov trpijo zaradi pasivne izkušnje? PR-ovci imajo čist preveč časa za izmišljevanje traparij 😛

evilfury
7 leta 4 meseci nazaj

Spet so nardil koloteke ogromne… min 19 col da bo nekak zgledalo.

jack86
7 leta 4 meseci nazaj

Za moj okus, edini opel, katerega bi mel.

 
Bitka konjev pri najprestižnejših znamkah
Honda bo v Las Vegas pripeljala koncept NeuV