Novice

Tesli na Norveškem ne gre vse po načrtih

Norveška je za Teslo tretji največji trg, takoj za ZDA in Kitajsko, zato želijo izboljšati servisno podporo kupcem in vzpostaviti tudi mobilno servisno mrežo. Zaenkrat pa očitno ne najdejo skupnega jezika z norveško vlado, ki je sicer naklonjena rabi električnih vozil.

Norveška zveza potrošnikov je nedavno objavila podatke svojih raziskav, ki kažejo na to, da se je v prvem polletju 2018 povečalo število nezadovoljnih kupcev znamke, saj se je Tesla povzpela na nezavidljivo četrto mesto po številu prejetih pritožb.  Elon Musk je v povezavi s tem na Twitterju objavil, da so Norvežani lahko upravičeno nezadovoljni  z servisnimi storitvami. Na Norveškem naj bi imeli težave pri širitvi servisne mreže, še posebej naj bi to veljalo za Oslo. Zadeva naj bi bila enostavno rešljiva z mobilnim servisom z dostavniki, a še čakajo na dovoljenje norveške vlade.

Po drugi strani so pri norveški agenciji za ceste (NPRA) zanikali, da bi od Tesle dobili uradno prošnjo, norveški prometni minister pa je v petkovi izjavi za Reuters potrdil, da so med predstavniki Teslinega podjetja na Norveškem in njihovo agencijo za promet v preteklosti potekali pogovori o pogojih, potrebnih za vzpostavitev mreže mobilnih delavnic. NPRA naj bi tako prvega junija v odgovoru podala pogoje, vendar do sedaj še niso dobili formalne vloge. Podjetje Tesla na to zaenkrat še ni podalo komentarjev.

Tesla ima sicer v ZDA precej dobro razvejano mrežo mobilnih servisnih storitev, ki jih uporabniki radi pohvalijo, saj jim ponuja hiter in zanesljiv servis na poti. Na področju Severne Amerike je bilo tako že 30 odstotkov vseh servisnih posegov mobilne narave. Pri Tesli trdijo, da so mobilne servisne enote tako dobro opremljene, da lahko serviserji na terenu odpravijo kar 80 odstotkov do sedaj znanih napak, ki se pojavljajo na Teslinih vozilih. Ker pa se za podjetje, ki ponuja izključno vozila na električni pogon, prihod servisnega kombija s pogonom na motor z notranjim izgorevanjem ne spodobi, so pri Tesli v sodelovanju s partnerskim podjetjem že testno priredili model S, ki so mu po odstranitvi zadnjih sedežev namestili del opreme in orodja, ki ga premore večji servisni kombi.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Electrek. Foto: Tesla.)

 

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda s kosilnico po nov hitrostni rekord
Predelava na avtoplin (LPG) v praksi