Novice

Honda s številnimi koncepti napoveduje zanimivo prihodnost

Približuje se avtomobilski salon v Tokiu, zato lahko, tako kot vsako leto, na njem pričakujemo številne zanimive in odštekane stvari. Med prvimi se je zganila Honda in naznanila prihod številnih novih vozil ter konceptov.

Med najbolj vznemirljive novosti sodi FCV, novo Hondino vozilo na gorivne celice. Pri oblikovanju zunanjosti so si nekatere elemente sposodili pri limuzinski različici Civica, strešno linijo pri Nissanovem modelu Maxima, očitna pa je tudi podobnost s Teslinim modelom S. Štirivratna limuzina ponuja prostor za pet oseb, ima 700-kilometrski doseg in dva električna motorja. Zaenkrat še niso razkrili vseh informacij, a očitno je, da si je Hondin FCV vredno zapomniti.

Med ostale večje novice sodi novi produkcijska različica hibridnega modela Odyssey. Honda žal ni pokazala nobene fotografije enoprostorca, v zameno pa so razkrili, da uporablja športen hibridni sistem iMMD (inteligent Multi-Mode Drive), ki ga poznamo že iz ostalih vozil. Poleg teh dveh novosti bo Honda v Tokiu predstavila še dva športna modela – Civic Type-R in NSX.

Japonski proizvajalec bo na svojem razstavnem prostoru predstavil še koncept EV-Cub. Enako ime so leta 2009 že uporabili za motocikel. Novi koncept navdih išče pri originalnem in legendarnem modelu Super Cub, oznaka EV pa nakazuje, da ima nameščen električni motor, nizko težišče ter optimalno porazdelitev teže.

Naslednji predstavnik je Neowing. Trikolesna zasnova deluje s štirivaljnim bokserskim agregatom in hibridnim pogonskim sklopom. Tudi tukaj Honda ni priskrbela fotografij, enako pa so storili za koncept Light Weight Super Sports, kjer hkrati ni znanih nobenih podatkov o pogonskem sklopu. Na slikah lahko vidimo dva koncepta – Wander Stand in Wander Walker. Ja, tudi tukaj je bila Honda skopa z informacijami.

Več bo znanega 28. in 29. oktobra, ko bodo potekale novinarske konference.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Honda s številnimi koncepti napoveduje zanimivo prihodnost"


a_sist
1 leto 6 meseci nazaj

Zanimiva podobnost prvih luči s talismanom/meganom4.

 
Mazda v Tokio prihaja z novim konceptom
Nova interpretacija Suzukija Ignis

Več vsebin

Novice

Poklon legendi: Honda Type-R

Novice

Honda bo v Ženevo končno pripeljala serijski Civic Type R

Novice

Honda s številnimi koncepti napoveduje zanimivo prihodnost

Novice

Zverinska Honda Civic Type-R navdušuje Pariz

Novice

Športna Honda Civic Si ne želi ostati v senci močnejšega Type-R

Novice

Hondin Civic Type-R je novi vladar Nürburgringa

Novice

Honda Civic Type-R rekordno na petih evropskih dirkališčih

Novice

Poklon legendi: Honda NSX