Novice

Nova interpretacija Suzukija Ignis

Suzukijev mali Ignis, ki so ga Japonci proizvajali med leti 2000 ter 2008 in ga je moč videti še vedno tudi na naših cestiščih, je dobil svojo generacijsko nadaljevanko.

Povsem novi Ignis, ki se sicer dodobra naslanja na prototipni iM-4, predstavljen na letošnjem ženevskem salonu, se bo javnosti predstavil konec meseca oktobra na salonu v Tokiu. Mali križanec, ki bo pozicioniran pod sestrskima modeloma Vitara in S-Cross, bo velik podobno kot njegov imenski predhodnik (3,70 metra). Nova generacija Ignisa, ki je svoje oblikovalske korenine iskal tudi v modelu SC100 Whizzkid Coupe, predstavljenemu leta 1978, bo tako svojo najbližjo konkurenco iskala v Fiatovi Pandi 4×4.

V malem Suzukiju, katerega so med drugim testirali tudi v Alpah, se bo najverjetneje vrtel že poznani 1,2-litrski bencinski agregat, kasneje pa bo na voljo tudi s povsem novim 1,0-litrski turbobencinskim motorjem lastne proizvodnje (Boosterjet), ki so ga prvič predstavili letos v Frankfurtu.

A pri Suzukiju se ofenziva novih modelov še ne končuje. Tako bodo na prihajajočem tokijskem salonu predstavili tudi prototipni model Mighty Deck, pri katerem gre za malo lifestyle vozilce, prvenstveno namenjeno zabavi. Mighty Deck se ponaša s precej drobnimi zunanjimi merami (3.395 mm x 1.475 mm x 1.540 mm), navdih zanj pa so dobili pri tradicionalnih japonskih avtomobilčkih kei. Prototip poganja 658-kubični trivaljnik, ki je podprt z elektromotorjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda s številnimi koncepti napoveduje zanimivo prihodnost
BMW X4 M40i je novi težkokategornik z oznako M