Novice

Zveza Renault – Nissan – Mitsubishi napoveduje ducat novih električnih modelov

Pred strateško povezavo treh proizvajalcev je izredno pomembno obdobje. V naslednjih šestih letih naj bi sodelovanje Renaulta, Nissana in Mitsubishija prineslo opazno zmanjšanje stroškov ter uvedbo kar dvanajstih novih električnih modelov.

Načrt, ki so ga poimenovali Alliance 2022, je predstavil predsednik Carlos Ghosn, v njem pa so med drugim zapisali, da nameravajo podvojiti finančni učinek sinergij na 10 milijard evrov ter pospešiti razvoj skupnih platform, pogonskih sklopov ter naslednje generacije električnih, avtonomnih in povezljivostnih tehnologij. Leta 2022 naj bi tako proizvajalci izdelali devet milijonov novih avtomobilov na štirih različnih zasnovah, uporaba skupnih pogonskih sklopov pa naj bi predstavljala kar tri četrtine skupne prodaje.

Zveza namerava do leta 2022 predstaviti dvanajst novih električnih modelov na skupnih električnih platformah. Kljub temu, da jih nameravajo uvesti v različne segmente, pa naj bi si delili vključene komponente.

Ko govorimo o sodobnih tehnologijah, načrt predvideva uvedbo 40 modelov z različnimi stopnjami avtonomije v vožnji. Nekateri izmed njih bodo povsem samovozeči, njihovo mesto pa vidijo v zagotavljanju osebnega transporta na zahtevo. Ghosn je v imenu zveze, brez podrobnosti, tudi potrdil načrte za uvedbo nove arhitekture za vozila segmenta B ter nove električne arhitekture z naprednimi sposobnostmi avtonomne vožnje.

Leto 2020 naj bi prineslo novo generacijo električnih avtomobilov in baterij, ki naj bi predstavila modele z več kot 600-kilometrskim dosegom z enim polnjenjem. Za dve leti kasneje napovedujejo, da bo zgolj 15-minutno polnjenje podaljšalo doseg za 230 kilometrov.

Zveza Renault – Nissan – Mitsubishi je v svoje srednjeročne načrte vključila tudi uvedbo skupnega informacijsko-zabavnega ter povezljivostnega sistema, dodali pa so še, da nameravajo do leta 2022 v vozilih segmentov C in D uporabiti Mitsubishijev priključnohibridni sistem.

Avtomobilizem.com (Vir: Skupina Renault, Carscoops. Slika: Skupina Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Genesis z modelom G70 odkrito izziva BMW serije 3
Hondin električni koncept Urban EV prijazno nagovarja okolico