Novice

Hondin električno gnan mali avtomobil prihaja v serijsko obliko

Potem ko so pri Hondi že pred dvema letoma pokazali na salonu v Frankfurtu svoj električni koncept Urban EV, sedaj končno prihaja pred javnost v serijski obliki. Električno gnan mestni avto naj bi bil na nekaterih trgih na voljo že konec tega leta, imenoval pa se bo povsem preprosto – Honda e.

Pri japonskemu proizvajalcu so sicer že na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi pokazali prototipno različico e prototype, ki naj bi bila izjemno blizu serijski izvedbi. Zanimivo retro oblikovan malček, ki se bo imenoval »Honda e«, je obenem že na salonu požel precejšnje zanimanje javnosti, pri čemer bi ga zgolj na angleškem trgu brž kupilo okrog 6.500 zainteresiranih kupcev.

Novi Hondin električno gnan mali avtomobil bo zgolj malenkost krajši od modela Jazz, a hkrati okrog 100 mm višji od Minija. Električni agregat naj bi se ponašal z okrog 100 »konji« največje moči, zadaj gnani avtomobil pa naj bi ob polni bateriji zmogel prevoziti okrog 200 kilometrov. Omenjene baterije bo sicer Hondi dobavljalo podjetje Panasonic in so podobne tistim v ameriški različici priključno hibridnega modela Accord. Pri japonskem proizvajalcu hkrati navajajo, da bo na hitri polnilnici možno napolniti baterijo do 80% v pol ure.

Avtomobil, ki je osnovan na povsem novi platformi za električne modele, bo Honda proizvajala na Japonskem, na evropskem trgu pa naj bi se pojavil že konec letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Hondin električno gnan mali avtomobil prihaja v serijsko obliko"


Ivan36
4 leta 11 meseci nazaj

A pravi vidim, da bo imel 4 vrata??? Potem bo direktni konkurent E Smart in EV Twingo!

 
Obnovljena izvirna filmska Miura iz leta 1969
Prvi električni avtomobil podjetja Dyson bi lahko bil konkurent Teslinemu Modelu X