Novice

Hondine novosti v Frankfurtu

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo japonska Honda predstavila dve novosti, namenjeni evropskemu trgu. Medtem ko je prva še povsem zavita v tančico skrivnosti, pa gre pri drugi za že poznano hibridno različico športno uporabnega modela CR-V.

Prototip hibridne verzije priljubljenega športno uporabnega terenca CR-V je bil sicer premierno predstavljen že meseca aprila na avtomobilskem salonu v Šanghaju, sedaj pa se bo prvič razkril še evropski javnosti. Predprodukcijska različica omenjenega hibrida se ponaša z dvolitrskim bencinskim štirivaljnikom (Atkinsonov cikel), ki je sparjen z dvema elektromotorjema. Čeprav Honda še ni razkrila njegovih tehničnih specifikacij, gre pri CR-V-jevem pogonskem sklopu verjetno za enakega kot pri hibridnem Accordu, ki se ponaša z 212 »konji« najvišje sistemske moči.

Naslednja Hondina novost se skriva pod imenom Urban EV Concept, pri katerem je zaenkrat znano zgolj to, da bo namenjen prvenstveno evropskemu trgu in bo po vsej verjetnosti na voljo izključno z električnim agregatom. Po prvih pričakovanjih naj bi šlo pri omenjenem konceptu za kompaktno kombilimuzinsko verzijo.

Ob glavnih zvezdah bomo na razstavnem prostoru Honde lahko videli še prenovljeni Jazz in aktualni Civic z dizelskim motorjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Fortune, Autoblog. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Land Cruiser in koncept C-HR Hy-Power na Toyotinem razstavnem prostoru v Frankfurtu
Renault Alaskan na slovenskih cestah, a le za predstavitev