Novice

Hrošč za milijon dolarjev

Pravilno ste prebrali. Nek Američan želi iztržiti za 54 let starega Hrošča milijon dolarjev.

Lastnikom redkih in eksotičnih primerkov avtomobilov, ki se z njihovo s prodajo premožnim zbirateljem in avtomobilskim navdušencem nadejajo velikega zaslužka, se je pridružil še eden.

Tokrat gre za zgodbo Volkswagnovega Hrošča, ki ga je gospod Rudy Zvarich kupil leta 1964. Razlog za nakup naj bi bil zagotovitev rezervnega avta njegovemu takratnemu Hrošču letnika 1957, z obrazložitvijo, da mu takrat nov model Hrošča (1965) zaradi sprememb, ki so mu jih Nemci namenili, ni bil všeč.

Ob prevzemu je avto, brez da bi ga registriral ali zavaroval, zapeljal iz trgovine neposredno do prijatelja v hrambo. Pred tem nanj tudi ni namestil opreme, kot so pokrovi koles, metlice brisalnikov in zunanje ogledalo. Za prevoz takrat novega avtomobila naj bi iz svojega rabljenega osebnega avtomobila vzel akumulator, tako da naj bi bil tudi ta del v nedotaknjenem stanju. Ob prihodu v hrambo naj bi iz avta Rudy iztočil vse tekočine in ga pokril s pregrinjalom, kjer je bil prepuščen čakanju na začetek uporabe.

Ker do tega ni nikoli prišlo, je avto z vsega 35 prevoženimi kilometri (22 milj) čakal vse do danes. Leta 2014 je gospod Zvarich umrl, avto pa je podedoval njegov nečak. Ta je v njem prepoznal finančni potencial, zato se ga je odločil vnovčiti. Medtem ko nas astronomske vsote denarja, ki se v zadnjem času izmenjujejo pri tovrstnih prodajah, vse manj presenečajo, pa se zdi pričakovanje nečaka gospoda Zvaricha vseeno rahlo pretirano.

Že res, da gre v konkretni situaciji za praktično nedotaknjen primerek, ki je danes točno takšen, kot je bil 54 let nazaj, ko je zapeljal s tekočega traku, a se milijon dolarjev vseeno zdi pretiran znesek. Kaj pa menite vi?

Avtomobilizem.com (Motor Authority, Carscoops. Foto: lastnik.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Hrošč za milijon dolarjev"


Ivan36
5 leta 6 meseci nazaj

Imel 1303J bež barve letnik 71 in prvi lastnik z 85.000 km kupljen leta 1998. Po servisu olja in nove vžigalne svečke pa prevoženih 1800 km je letel 130kmh!!! Skupaj sva bila celih 12500 km.

5 leta 6 meseci nazaj

Če bi bi imel milijardo, bi s precej lažjim srcem odštel milijonček za tega hroščka kot za kakšnega lamborghinija.

frgo
5 leta 6 meseci nazaj

Niti originalen kdf-wagen z 0km ne bi dosegel take cene, kaj šele verzija, ki so jo štancali v miljonih in jih je še vedno povsod zadosti…

Fnatic
5 leta 6 meseci nazaj

Kolikor so tej amerikoti fuk***eni, se sploh ne bi čudil za kaj takega. Ampak saj je tudi pri nas še kak tak primerek. morda s kakim km več ampak vem, da so.

 
Najmanjši Jeep tudi kot priključni hibrid
Po navdih za prihodnost Bentleya k študentom