Novice

Po navdih za prihodnost Bentleya k študentom

Britanski proizvajalec luksuznih vozil Bentley je v sodelovanju s študenti Kraljeve umetnostne akademije pokazal vizije njihovih avtomobilov in mobilnosti po letu 2050.

Kljub temu, da je rezultat sodelovanja s študenti kar 24 študij, so mentorji akademije in člani Bentleyevega oblikovalskega oddelka izpostavili le štiri. Izbranci po njihovem mnenju predstavljajo najbolj izzivalne vizije, ki odgovarjajo na vprašanje, kakšnega videza in zasnove bo britanska luksuzna znamka v letu 2050.

Študija Material Humanity, ki si jo je zamislila Kate NamGoong, nam tako predstavlja retro kupe poenostavljenega videza z masivnimi kolesi. Kljub temu, da se prihodnost avtomobilizma nagiba k elektrifikaciji in avtonomni vožnji, se njena vizija ozira tudi v preteklost, saj v kupeju ob volanu predvideva tudi pogon na motor z notranjim izgorevanjem.

Drugi skrajnosti se je približal Jack Watson. V vozilu, ki deluje kot cigara na podstavku in je označeno za luksuzen transport v stratosfero (Stratospheric Grand Touring), je predstavil nekaj med konceptom avtomobila in NLP-ja. Iz videnega lahko sklepamo, da bo vozilo sposobno vertikalnega vzletanja in pristajanja.

Irene Chiu se je odločila, da v svojih Prestižnih zvočnih slikah (Luxury Soundscapes) namesto celotnega avtomobila predstavi samo pogled na visoko tehnološko notranjost, ki duši neželene stresne zvoke. Njena vizija naj bi tako skrbela tudi za dobro počutje potnikov v avtonomnih vozilih prihodnosti.

Zadnja izbrana študija predstavlja usklajeno elegantno avtonomijo (Elegant Autonomy), v kateri Enuji Choi poudari eleganco in pridih britanske aristokracije, ki naj bi bila prisotna tudi v prihodnosti.

 

Za sodelovanje s študenti oddelka za inteligentno mobilnost pri britanski Kraljevi akademiji umetnosti (Royal College of Art) so se odločili, ker naj bi po besedah vodje oblikovalskega oddelka Stefana Sielaffa iskali ideje in koncepte, ki bi jih vodili v novo smer skozi perspektivo ustvarjalcev s celega sveta. “Ta generacija študentov bo najverjetneje sodelovala pri oblikovanju vozil prihodnosti in ravno zato smo dobili tako navdušujoče rezultate,” je za konec dodal vodja oblikovalskega oddelka pri podjetju Bentley.

Avtomobilizem.com (Vir: Bentley, Carscoops. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hrošč za milijon dolarjev
Prvi obrisi novega Škodinega kompaktnega modela