Novice

Najmanjši Jeep tudi kot priključni hibrid

Pri ameriškem specialistu za terenska vozila bodo čez dve leti predstavili priključno hibridno različico modela Renegade. Z omenjeno verzijo želijo še okrepiti prodajne številke njihovega najmanjšega modela v ponudbi, pri katerem so v proizvodnji v štirih letih zabeležili že 742.000 enot.

Jeepov tehnični dvojček Fiatovega modela 500X, ki je letos poleti doživel korenitejšo kozmetično prenovo, bo dobil leta 2020 pod motorni pokrov tudi priključno hibridni pogonski sklop. Zaenkrat pri ameriškem proizvajalcu, ki spada pod okrilje koncerna FCA, še niso razkrili tehničnih značilnosti prihajajočega Renegade-a PHEV, prve predprodukcijske različice pa naj bi se pojavile na testiranjih že prihodnje leto.

Pri znamki Jeep so hkrati dodali, da so v tovarno v italijanskem Melfiju, kjer sicer nastaja njihova prodajna uspešnica v razredu malih SUV, že sedaj vložili okrog 200 milijonov evrov za proizvodnjo novega priključnega hibrida. Po vsej verjetnosti pa bo omenjeni pogonski sklop dobil svoj prostor tudi v Fiatovem športno uporabnem 500X.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Najmanjši Jeep tudi kot priključni hibrid"


mrtwelvetrees
5 leta 6 meseci nazaj

Kvaliteta jim sam pada odkar so pod Fiatom.

xxl
5 leta 7 meseci nazaj

Torej enako pričakujem pri Alfi. Dajmo že, da vas čas ne povozi.

 
Aston Martin že med delniškimi družbami
Hrošč za milijon dolarjev