Novice

Hyundai je videz Tucsona približal Koni in Santa Feju

V New Yorku je Hyundai postavil na ogled osvežen Tucson, zanje zelo pomemben in prodajno uspešen model.

Osvežitev deluje predvsem v smeri uporabe oblikovalskih smernic, kakršne so bile namenjene Koni in novemu Santa Feju. Določena izjema pri tem je, da pri Tucsonu niso šli »do konca« z delitvijo žarometov po vzoru večjega brata in manjše sestre, temveč je glavni žaromet sicer nameščen ob vogalu maske, a je tudi zadržal vse svetlobne funkcije. Pri bogatejše opremljenih verzijah so zagotovili žaromete izključno v tehniki LED, v katerih svetlobo za vse funkcije zagotavljajo LED diode. Ostale spremembe na nosu in zadku obsegajo spremenjena odbijača in zadnje luči.

Tudi v kabini je nekaj oblikovnih sprememb, a Korejci veliko bolj poudarjajo razširjeno ponudbo varnostnih dodatkov, ki so jih primaknili v obstoječo ponudbo. Hyundai Smart Sense s sistemom za opozorilo na možnost naleta, sistemom za spremljanje zbranosti voznika ter pripomočkom za zaznavanje hitrostnih omejitev tako dopolnjuje obstoječe vozne in varnostne pripomočke. Nov za Tucsona je tudi napredni aktivni tempomat (ASCC) s samodejnim zaznavanjem in uravnavanjem varnostne razdalje do spredaj vozečega vozila ter aktivnim prilagajanjem hitrosti vožnje. Tu so še odložišče za induktivno polnjenje telefonov in kakovostno ozvočenje Krell.

Pod prednjim pokrovom bo moč izbirati med petimi različnimi motorizacijami. Že poznanemu 2.0 CRDi se bosta pridružili dve različici novega 1,6-litrskega turbodizla različne moči, ki bosta nadomestili »utrujeni« 1.7 CRDi. Bencinsko paleto bosta zastopala 1,6-litrska štirivaljnika GDI, ki bo v atmosferski izpeljanki ponujal v uporabo  največ 97 kilovatov (133 KM), v naviti turbo verziji T-GDI pa 130 kW oziroma 177 KM. Z močnejšima agregatoma CRDi bo, kot doslej, na voljo samodejni menjalnik, dvolitrski pa bo imel tudi štirikolesni pogon.

Prodaja naj bi stekla jeseni letos, cene zanj pa še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir:AutoPresse. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Subaru predstavlja novi Forester
Zaključek zime prinaša tudi menjavo pnevmatik